Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ven af dræbt rocker kastede stol efter tiltalt - men sårede betjent i stedet

En 31-årig mand forsøgte at ramme den tiltalte for drabet på en tidligere Satudarah-rocker med en stol under et retsmøde. Det gik ud over en politibetjent, som fik et fire centimeter langt sår på den ene hånd. Nu er stolekasteren varetægtsfængslet.

Manden, der kastede stolen under mandagens retsmøde, er nu varetægtsfængslet. Foto: Mads Claus Rasmussen
Manden, der kastede stolen under mandagens retsmøde, er nu varetægtsfængslet. Foto: Mads Claus Rasmussen

Det var en ven af den 25-årige dræbte Satudarah-rocker, der mandag i Retten i Glostrup kastede en stol efter den 34-årige mand, der er tiltalt for drabet - og ved en fejl ramte en politibetjent i stedet.

Det oplyser TV 2.

Episoden fandt sted under et retsmøde mandag morgen, hvor den drabstiltalte skulle vidne sammen med en af den dræbtes venner, som den tiltalte efter eget udsagn under dødstrusler tvang til at partere liget efter drabet på Satudarah-medlemmet.

Den 31-årige mand, der kastede stolen, var tirsdag formiddag i grundlovsforhør. Her har han fortalt, at han var venner med den dræbte.

Fire kampklædte betjente måtte i aktion

Berlingske var til stede under retsmødet mandag, hvor episoden med stolen udspillede sig. Her rejste den 31-årige sig, inden retsmødet for alvor gik i gang, hvorefter han kastede stolen mod den tiltalte.

»Din fucking bøsserøv,« råbte manden, hvorefter han løb mod den tiltalte, inden fire kampklædte betjente stoppede ham og lagde sig oven på ham. Efter hændelsen blev alle, der ikke var pårørende, sendt ud af retssalen.

Betjent fik fire centimeter langt sår

Ifølge TV 2 spurgte anklager Charlotte Jørgensen under grundlovsforhøret tirsdag, om den 31-årige havde en relation til den dræbte, hvortil den 31-årige stolekaster stille svarede »ja«.

Han fortalte desuden, at han kastede stolen af personlige årsager og sigtede efter den tiltalte og ikke betjenten.

»Jeg kastede den efter (drabstiltaltes navn, red.) med hensigt om at ramme ham,« sagde den 31-årige ifølge TV 2 i retten.

Betjenten, som blev ramt af stolen, kom ikke alvorligt til skade, men fik et fire centimeter langt sår på den ene hånd.

Den 31-årige er nu sigtet for forsøg på grov vold mod en tiltalt, grov vold mod en politibetjent og er fra i dag varetægtsfængslet i 14 dage.

Hans forsvarer bad retten om at lade ham gå fri, fordi han kastede stolen impulsivt i affekt over mordet på vennen. Dommeren vurderede dog, at den 31-årige skulle varetægtsfængsles, da han tidligere er straffet for vold.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.