Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Veluddannet familie: Disse uddannelser har de royale

Flere medlemmer af den danske kongefamilie har siddet mange år på skolebænken, før de for alvor kastede sig ud i de royale opgaver.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har begge læst på universitetet, før de mødte hinanden. Scanpix/Henning Bagger
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har begge læst på universitetet, før de mødte hinanden. Scanpix/Henning Bagger

I dag handler den danske kongefamilies arbejde i høj grad om protektioner, deltagelse i offentlige arrangementer, statsbesøg og royale rejser.

Flere af de danske prinser og prinsesser har dog også brugt flere år på skolebænken, før de for alvor kastede sig ud i det royale arbejde.

Da dronning Margrethe stadig var prinsesse, rejste hun rundt i Europa for at læse på forskellige universiteter.

Efter gymnasiet studerede hun arkæologi på University of Cambridge i England, og da hun i 1961 vendte tilbage til Danmark, startede hun sine statskundskabsstudier på Aarhus Universitet.

Uddannelsen tog hende vidt omkring, og hun nåede at læse på både Sorbonne Universitet i Paris og London School of Economics, før hun afsluttede studiet.

Også dronningens mand, prins Henrik, har en universitetsuddannelse i rygsækken. Efter at han blev student i 1952 sad han til forelæsninger og lærte om jura og statskundskab på Sorbonne Universitet i Paris.

På samme tid balancerede prinsen undervisning i kinesisk og vietnamesisk sprog, og i 1957 førte interessen for Asien ham til Hong Kong, hvor han studerede orientalske sprog.

Kronprins Frederik gik i sin mors fodspor, da han efter gymnasiet startede på statskundskab på Aarhus Universitet. Undervejs rejste han til USA, hvor han læste på Havard University, og i 1995 fik han en kandidatgrad i faget.

Prins Joachim valgte derimod en noget anden vej, da han startede på agrarøkonomuddannelsen på Den Classenske Agerbrugskole Næsgaard på Falster, som han gennemførte i 1993.

Også de danske prinsesser har universitetsuddannelser i bagagen.

I 1994 afsluttede kronprinsesse Mary eksempelvis sin bachelorgrad i handel og jura fra det velrenommerede australske universitet University of Tasmania, mens prinsesse Marie rejste rundt i verden for at sikre sig en god oplevelse og sit eksamensbevis.

Prinsesse Marie nåede både at studerede internationale erhvervsforhold og økonomi på Babson College i Boston og økonomi på universitetet i Schweiz' næststørste by, Genève, før hun blev Bachelor of Arts fra Marymount Manhattan College i New York i 1999.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.