Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vejret deler landet: Får du sol eller sne?

Sol, vind og snebyger bliver ingenlunde ligeligt fordelt torsdag. Danmark bliver delt i to rent vejrmæssigt. Flot vintervejr med sol til jyderne, og mere sne til Sjælland.

Om vejret er godt eller dårligt afhænger som bekendt altid af øjnene, der ser på det, men torsdag bliver det i den grad også afgjort af, hvor i landet, du befinder dig. Det skriver bt.dk.

Er du så heldig at opholde dig vest for Storebælt, kan du - med en enkelt undtagelse - se frem til en rigtig flot vinterdag med frost og sol. Bor du derimod på Sjælland, Lolland Falster, Bornholm - eller Djursland i Østjylland, får du en overskyet dag med mere sne. Til gengæld bliver det så ikke helt så koldt.

- Det bliver en meget fin dag for jyderne i dag. De får vinter, når den er bedst, lover meteorolog Mikael Jarnvig fra TV2 Vejrcenter til bt.dk. og tilføjer:

- Det vil pynte på landskabet. Sol på sneen og ikke ret meget vind og frostgrader.

Frosne jyder

Men prisen for det flotte vejr bliver kulde.

- Lige nu er der syv, otte frostgrader flere steder i Jylland. Jyder starter dagen med temmelig lave temperaturer. Det er prisen, de må betale. Til gengæld får de det pæneste vejr, siger Jarnvig.

Østdanskerne må derimod kigge langt efter solen. Her fortsætter det med at sne - især først på dagen. Jarnvig lover dog, at der på ingen måde bliver tale om snekaos.

- Det drysser bare stille og roligt ned, så der ryger vel et par centimeter på i løbet af eftermiddagen, vil jeg tro.

Sneen stopper i løbet eftermiddagen, og temperaturerne kommer til at ligge omkring frysepunktet.

Altså en torsdag med store geografiske forskelle.

- Nogen får det ene, nogen får det andet. Det er sjældent, vi kan gøre alle glade på én gang, lyder det fra Mikael Jarnvig.

Både fredag og lørdag er der udsigt til lidt mere sne, men meteorologerne regner ikke med, at det bliver de store mængder.

Men natten til søndag sker der noget. Nedbøren bliver til regn, og vejret bliver - på papiret - mere efterårsagtigt.

- Vi får et lavtryk ind over landet med et ordentlig sjask nedbør, der starter som sne, men slår over i slud og regn og blæst. Så kælkebakkerne bliver ødelagt, siger Jarnvig og lover også, at det bliver lidt varmere.

I hvert fald, hvis man ser på termometeret. For den stride blæst vil betyde, at de stadig vil føles bidende koldt. Når vi når hen til tirsdag vender Kong Vinter tilbage, som vi kender ham.

- Der er ikke noget, der tyder på, at vi får et betydeligt omslag i vejret foreløbigt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.