Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vejlegården lukker før tid efter brand

Restaurant Vejlegården holder lukket i en måned efter den brand, der sendte indehaveren Amin Skov på hospitalet.

Branden natten til fredag har atter bragt Amin Skovs landskendte spisested, Vejlegården, i mediernes søgelys.
Branden natten til fredag har atter bragt Amin Skovs landskendte spisested, Vejlegården, i mediernes søgelys.

Formanden for Vejlegårdens Støtteforening, Frank Schwaner, oplyser, at restaurant Vejlegården holder lukket i en måned efter en brand på stedet natten til fredag.

- Det har længe været planlagt, at restauranten skulle holde lukket de første tre uger af januar. Nu er det så blevet besluttet at lukke allerede nu. Politiets teknikere går alligevel rundt derude, siger Frank Schwaner til TV 2.

Han understreger til mediet, at Vejlegårdens personale har ringet rundt til alle de selskaber, der har reserveret plads på restauranten i juledagene, og lavet aftalerne om.

Sydøstjyllands Politi arbejder fortsat på at finde årsagen til den brand, der hærgede den landskendte, blokaderamte restaurant.

- Vi har efterforsket intensivt hele dagen, og der er foretaget en lang række tekniske undersøgelser. Andre kommentarer har vi ikke, sagde vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Lars Grønlund, til Berlingske Nyhedsbureau fredag aften.

Politiet ville heller ikke kommentere på forlydender om, at restaurantens indehaver, Amin Skov, skulle være blevet overfaldet forud for branden.

Amin Skov blev natten til fredag fundet af en politipatrulje på den brændende restaurant og derefter indlagt for røgforgiftning.

Det forlød fredag, at Amin Skov var i en kritisk tilstand, men formanden for Vejlegårdens Støtteforening, Frank Schwaner, oplyste senere på dagen, at Amin Skov er træt, bleg og forslået, men at han ikke har forbrændinger.

Frank Schwaner forklarede samme dag, at Amin Skov i en kort samtale har sagt, at han var på Vejlegården natten til fredag for at ordne nogle regnskaber.

Pludselig udbrød der brand, og Amin Skov sprang ud ad et vindue. Ifølge Frank Schwaner var der én til to meter ned til jorden, og det var ved faldet, at Amin Skov blev slået bevidstløs.

Vejlegården blev landskendt, da Amin Skov opsagde overenskomsten med 3F og i stedet indgik overenskomst med Kristelig Fagforening. Det fik 3F til at indlede en blokade mod restauranten, og i løbet af sommeren blev Vejlegården en veritabel kampplads mellem fagbevægelsen og tilhængere af frit fagforeningsvalg.

Arbejdsretten afgjorde i november, at konflikten mod Vejlegården er lovlig. Restauranten bliver fortsat blokeret af 3F.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.