Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vejene er næsten klar til juletrafikken

Vejdirektoratet melder om ryddede veje over det meste af Danmark.

Juletrafikken ser ud til at kunne glide ugeneret i dag.
Juletrafikken ser ud til at kunne glide ugeneret i dag.

Når bilen skal pakkes med gaver og juleand, kan det også være en god idé at pakke skovl, tæpper og lidt legetøj med til børnene. I hvert fald hvis turen går til Nordjylland eller ud på de mindre veje.

- På de større veje har vi mere eller mindre fået ryddet i resten af landet. Nordjylland er det sidste, der mangler. Det betyder, at hvis der er risiko for at sidde fast, så bliver det enten på de mindre veje eller oppe i det nordjyske, siger Carsten Kløcker fra Vejdirektoratets informationscenter.

Snerydderne har været tidligt ude for at gøre vejene klar til familier og venner, der skal frem til ris a la mande og julesalmer.

- Det ser egentligt ganske glimrende ud. Vi er blevet færdige med at salte og rydde i hele hovedstadsområdet, på Sjælland, Østjylland og Midt- og Vestjylland, siger Carsten Kløcker, som alligevel råder bilisterne til at køre forsigtigt på vejene.

- Vi anbefaler folk at køre efter forholdene derude, sørge for at holde god afstand og køre i god tid.

Ud over Nordjylland er der ekstra god grund til at være opmærksom i trafikken for bilister i Sønderjylland, for her falder temperaturen lavere end i resten af landet.

- I Sønderjylland er vi i gang med at præventivt salte på grund af lave vejtemperaturer, siger Carsten Kløcker.

Han regner med, at snerydderne vil være færdige med at rydde de sidste dele af landet og få saltet vejene i løbet af formiddagen.

Hvis turen går med det offentlige, er der ikke grund til bekymring. DSB og Movia regner med, at tog- og bustrafikken kommer til at glide juleaftensdag.

- Vejrprognosen for i dag den 24. december er mildere og burde ikke give anledning til større forsinkelser i togtrafikken, skriver DSB på sin hjemmeside.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.