Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vejen er klar

Vejdirektoratet har haft alle deres køretøjer på vejene i nat for at salte og rydde sne. Men kør stadig hjemmefra i god tid, og pas på hinanden, lyder opfordringen.

Vejene er klar til kørsel, melder Vejdirektoratet
Vejene er klar til kørsel, melder Vejdirektoratet

De spejlglatte veje landet over er nu saltede, ryddede og helt køreklar, oplyser Vejdirektoratet.

- Vi har haft alle vores køretøjer ude at køre i nat for at vejene skulle være fine her til morgen. Mandag aften og nat har det været rigtig glat, især på de sønderjyske og fynske motorveje og på Vestmotorvejen på Sjælland, siger Stine Hansen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

Der har været et par ulykker i løbet af natten, fortæller Stine Hansen, men hun kan ikke sige, om det har noget med den glatte føre at gøre.

- Derudover kører det indtil videre meget fint, siger hun og kommer med et godt råd til dem, der skal sætte sig bag rattet her til morgen:

- Husk at tage af sted i god tid, og tag hensyn til hinanden. Det er det bedste, vi kan fortælle folk.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) melder også om is på vejene natten til tirsdag, men danskerne kan stå på til en fredelig vinterdag, lyder det fra vagthavende Jørn Thomsen.

- Der har været lidt snebyger rundt omkring i løbet af natten, men det er småting. Det er ingenting sammenlignet med søndag og mandag, for der var det altså ikke ligegyldig sne. Det er noget helt andet her til morgen, for der sner det kun lidt rundt omkring, og der kan endda godt komme lidt sol, siger han.

Selvom Jørn Thomsen kalder dagens vintervejr for »fredeligt«, er det ikke helt uden problemer for især bornholmerne.

- Bornholm har haft lidt mere sne, og der må være faldet omkring fem centimeter i nat. Der er også stadig nogle veje, der er lukkede midt på øen, hvor det er allerværst, og der kan også opstå snefygning. Der vil mest være snefygning østpå i løbet af dagen, siger han.

Ifølge Falck er tirsdag morgen også meget stille og rolig i forhold til den travle søndag og mandag.

- Vi har ikke så voldsomt travlt, men der er begyndt at komme meldinger fra folk. Det har været meget, meget glat i løbet af natten, så folk er begyndt at ringe ind med glatføreuheld, siger kommunikationsdirektør Louis Honoré.

Fra midnat til klokken syv tirsdag morgen har Falck fået 220 meldinger fra bilister, der har brug for hjælp, og det er rimelig standard for en almindelig vintermorgen, fortæller Louis Honoré. Typisk har folk brug for hjælp til at blive trukket fri, fordi de er gledet ud i rabatten, og der er også en del, der ringer og beder om hjælp til at komme ud af deres indkørsler, fordi det er for glat.

Ingen af meldingerne har været om voldsomme ulykker, men Falck har stadig ekstra mandskab på arbejde for at følge op på nogle af de opgaver, der ligger og venter fra søndagens og mandagens snestorm.

- Nu har Vejdirektoratet jo saltet og ryddet, og jeg håber, at vi kommer til at mærke det. Men vi er klar til at rykke ud, for vi får meldinger fra folk om, at der stadig er glat derude, siger Louis Honoré.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.