Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vejdirektoratet: Sørg for at tage forholdsregler

Det ser ud til, at mange danskere har valgt at blive hjemme i snestormen, selv om både Falck, Dansk Autohjælp og Vejdirektoratet melder om travlhed.

Snestormen har bredt sig yderligere i landet, og flere steder har man travlt med at trække køretøjer fri af sneen. Billede fra Sjælland.
Snestormen har bredt sig yderligere i landet, og flere steder har man travlt med at trække køretøjer fri af sneen. Billede fra Sjælland.

Snestormen har søndag middag bredt sig yderligere i landet, og flere steder har man travlt med at trække køretøjer fri af sneen. Ikke desto mindre er danskerne indtil videre sluppet nådigt igennem snestormen, lyder det fra Vejdirektoratet.

- Snestormen har så småt sluppet grebet i Jylland og på Fyn og er nu kommet ind over Sjælland. Det har resulteret i tre soloulykker, hvor bilerne enten er havnet i grøften eller er spundet rundt og landet på siden. Så sjællænderne skal lige væbne sig med tålmodighed og sætte et passende tempo, når de kører i det her føre, siger Kristian Mody, trafikinformationscentret hos Vejdirektoratet, til Berlingske Nyhedsbureau.

Se: Læsernes billeder af snestormen

Han opfordrer folk, der skal ud at køre, til at tage deres forholdsregler.

- Vi anbefaler, at man tager en mobiltelefon og et varmt tæppe med i bilen, så man kan gøre opmærksom på sig selv og også holde varmen, hvis man skulle havne i en grøft et sted. Man skulle nødigt blive nedkølet, siger Kristian Mody.

SEND DINE BILLEDER AF SNESTORMEN TIL BERLINGSKE PÅ INTERNET@BERLINGSKE.DK

Problemer i Jylland

Hos Dansk Autohjælp kan man søndag formiddag godt mærke, at sneen har bredt sig i forhold til søndag morgen, hvor den udelukkende voldte problemer i Jylland.

- Vi har foreløbigt kørt 40 fritrækninger på landsplan, og det dækker primært over det nordjyske område samt fra Fredericia til Gråsten og over mod Fyn. Vi kan godt se, at sneen er ved at brede sig nu, for der begynder lige så stille at komme flere henvendelser fra det midtsjællandske område, så vi holder meget øje med Sjælland nu, siger Ellen Trolle, leder af vagtcentralen hos Dansk Autohjælp, til Berlingske Nyhedsbureau.

- Vi har desuden hjulpet 40 bilister med starthjælp, tilføjer hun.

Hos Falck havde man søndag ved ni-tiden foretaget 70 fritrækninger og ydet starthjælp til 65 bilister.

- Det er mange set i forhold til en dag uden sne, men det er ikke mange i forhold til, at vejret er, som det er. Havde det været en hverdag, havde vi haft langt flere henvendelser, siger Mikkel Andreas Beck, pressechef hos Falck, til Berlingske Nyhedsbureau.

Folk bliver hjemme

Han forventer, at mange vil blive hjemme i løbet af søndag på grund af snevejret.

- Dagens forløb afhænger af, hvordan vejret udvikler sig, og hvis det bliver ved med at sne meget kraftigt, så forventer vi, at mange vælger at blive inden døre. Men vi kommer til at hjælpe flere af de mennesker, der skal ud at køre. Det kan ikke være anderledes, siger Mikkel Andreas Beck.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.