Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vejdirektoratet dømmes til at betale selskab seks millioner

Nymølle Stenindustrier A/S får medhold i sag om ekspropriation ved udvidelse af Holbækmotorvejen.

Et årelangt opgør om ekspropriation ved udvidelsen af Holbækmotorvejen er endt med en millionregning til Vejdirektoratet.

Myndigheden skal betale seks millioner kroner i erstatning til Nymølle Stenindustrier A/S. Det har Højesteret bestemt i en dom torsdag.

Da sagen tidligere blev vurderet af Østre Landsret, var det derimod Vejdirektoratet, der fik medhold.

Selskabet hed tidligere DSV Råstoffer. Det mistede et areal, der blev udvundet grus fra, da motorvejen blev udvidet mellem Fløng og Roskilde Vest. Ekspropriationen skete i 2009.

Dommerne i Højesteret er nået frem til, at erstatningen skal fastsættes ud fra den indtjening, som selskabet mistede ved ikke at kunne udvinde grus fra arealet.

Dengang arealet blev købt, havde selskabet en berettiget forventning om at kunne få tilladelse til at grave efter grus.

Erstatningen er fastsat til seks millioner kroner. Dertil skal lægges renter fra 2011.

Sagen har været omfattende. Det ses af, at Vejdirektoratet skal betale sagsomkostninger til Nymølle Stenindustrier på 454.000 kroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.