Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vanvidsbilister udnytter udrykninger

Bilister lægger sig i slipstrømmen af udrykningskøretøjer for at komme hurtigere frem i trafikken.

Fortravlede bilister misbruger ambulanceudrykninger til at komme hurtigere frem i trafikken, skriver metroXpress.

Falck-reddere over hele landet melder om oplevelser med bilister, der i høj fart er fulgt efter udrykningskøretøjer og i nogle tilfælde endda følger med over ved rødt lys.

- Nogle gange er det pårørende, der mister jordforbindelsen og følger efter ambulancen. Men det er også flere andre bilister, der følger efter ambulancer under udrykning, siger redder og sikkerhedsrepræsentant for Falck i Region Øst Kenneth Jensen til avisen.

Og det er ikke kun i den østlige del af landet at fristelsen kan være for stor for nogle bilister.

- Om det er for at komme hurtigt frem, eller fordi folk er nysgerrige, ved jeg ikke. Men flere biler lægger sig helt op bag ambulancer under udrykning. Det har jeg selv oplevet flere gange. I de 20 år, jeg har kørt ambulance, har adfærden aldrig været værre end nu. Det er dødsensfarligt og egoistisk. Desværre tror jeg, at det er svært at gøre noget ved problemet. Der er en tendens i samfundet til, at man bare skal hurtigt frem, siger redder hos Falck i Slagelse Morten Andersen.

Bilisterne bliver sjælden anmeldt til politiet, med mindre at de har været til chikane for ambulancen.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.