Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trumps svigerdatter besøgte sin danske familie

Præsident Trumps svigerdatter besøgte sin danske familie på Orø og spiste frokost med Frederik, Mary og Løkke.

Donald Trump Jrs. kone Vanessa Trump (der her ses med sin mand) var på visit i Danmark, hvor hun har familie. Visittet indebar også en frokost med statsminister Lars Løkke Rasmussen og kronprinseparret.
Donald Trump Jrs. kone Vanessa Trump (der her ses med sin mand) var på visit i Danmark, hvor hun har familie. Visittet indebar også en frokost med statsminister Lars Løkke Rasmussen og kronprinseparret.

Præsident Donald Trumps svigerdatter, Vanessa Trump, har været på hemmeligt familiebesøg på Orø i Isefjord, skriver DR Sjælland.

Men besøget var ikke blot et familiebesøg. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) inviterede på frokost på Marienborg, hvor også kronprinsparret deltog.

På Orø bor John Ewans Porting. Han er søn af jazzkomponisten Kaj Ewans, som i halvtredserne emigrerede til USA. John Portings søskende bor stadig i USA, og hans niece Vanessa Trump er gift med Donald Trump Junior.

- Det var et helt privat familievisit. Det at være sammen med familie bliver jo ret utvunget. Det der private liv har vi jo alle sammen brug for, og hun især. Så hun har nydt den tid sammen med os, fortæller John Ewans Porting til DR Sjælland.

Selv om besøget foregik i al diskretion, så var Vanessa Trump og hendes datter dog mandsopdækket af secret service.

- De var seks som minimum for at kunne mandsopdække dem, men de gør det meget diskret og ordentligt. De sikrede sig, at der ikke var nogen journalister, og det passede vi også på, siger John Ewans Porting.

Frokostaftalen med Lars Løkke kom i stand, da de to talte sammen, da statsministeren ringede for at lykønske Donald Trump med valget, har Lars Løkke oplyst til DR Sjælland.

John Ewans Portings far, Kai Ewans, var en af de toneangivende på den danske jazzscene fra 1920'rne og frem til 40'erne.

I halvtredserne valgte han at emigrere til USA med familien, men John Ewans Porting var begyndt at studere og valgte at blive i Danmark.

Han har bevaret et tæt forhold til sine søskende i USA, og søsteren Bonnie Haydon, som er mor til Vanessa Trump, kom sidste år for at fejre sin brors 80-års fødselsdag.

John Ewans Porting og hans kone Jette var også med til Vanessa og Donald Trump Juniors bryllup, hvor de mødte Donald Trump.

Familien Ewans Porting har ønsket at holde familierelationen tæt til kroppen.

Men det var svært at undgå at opdage besøget af Vanessa Trump, da tre sorte biler med sikkerhedsfolk rullede om bord på færgen til Orø. Det blev da også den lokale avis Orø Ny, der afslørede besøget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.