Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Valgbarhedsnævn sender Rudaizky ud af politik indtil videre

Finn Rudaizky er blevet straffet af Valgbarhedsnævnet for at have lækket fortrolige oplysninger.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

København. Finn Rudaizky (DF) kan ikke længere sidde i Københavns Borgerrepræsentation eller i Region Hovedstaden.

Det har Valgbarhedsnævnet afgjort tirsdag, efter at Rudaizky tidligere er blevet idømt en bøde på 10.000 kroner for at lække fortrolige oplysninger.

Det skete i sagen om terrorangrebet på Krudttønden og Synagogen, hvor Rudaizky fodrede pressen med oplysninger om gerningsmanden, Omar El-Hussein.

Selv mener Finn Rudaizky fortsat, at han ikke har gjort noget forkert.

- Det er godt gjort, at det er budbringeren - ham, som afslører, hvordan Københavns Kommune fuldstændig fejlede i hele forløbet med terroristen Omar El-Hussein - er den eneste, der skal straffes.

- Det er simpelthen horribelt. Alle i kommunen, som intet opdagede, de går fri, siger han i en pressemeddelelse om kendelsen.

Hans advokat, Henrik Stagetorn, hæfter sig ved, at der er tale om en skærpelse af gældende praksis på området.

Finn Rudaizky har selv erkendt, at han på foranledning af en journalist på BT stillede en række spørgsmål til den kommunale forvaltning om Omar El-Husseins baggrund.

Siden videregav han oplysninger til BT og Berlingske.

Står det til politikeren selv, bliver udelukkelsen kun midlertidig. Han agter nemlig at stille op ved de kommende valg til kommuner og regioner til efteråret.

- Jeg ville rigtig gerne have været det her for uden. Men mange år i politik har også lært mig, at det koster at gå op imod systemet.

- Vi stod i en helt ekstraordinær situation da Danmark blev udsat for et terrorangreb. For mig var den ingen tvivl om, at vi skulle have alt frem, siger han.

74-årige Finn Rudaizky var formand for det Mosaiske Trossamfund fra 1979 til 1982.

Han har siden 2008 repræsenteret Dansk Folkeparti i Københavns Borgerrepræsentation, efter at have været socialdemokrat i en lang årrække.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.