Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vagtværn rykker ind på flere psykiatriske afdelinger

Private vagtfirmaer hjælper til med at dæmpe antallet af konflikter i psykiatrien flere steder i landet.

Arkivfoto: Ansatte slår alarm over forholdene på Psykiatrisk Hospital i Aarhus er ikke enestående. Bedre Psykiatri efterlyser varigt psykiatrisk løft, som det er sket på kræftområdet. (Foto: Jens Thaysen/Scanpix 2016)
Arkivfoto: Ansatte slår alarm over forholdene på Psykiatrisk Hospital i Aarhus er ikke enestående. Bedre Psykiatri efterlyser varigt psykiatrisk løft, som det er sket på kræftområdet. (Foto: Jens Thaysen/Scanpix 2016)

I et forsøg på at undgå konfliktsituationer har flere regioner indgået aftaler med vagtfirmaer, der skal forbedre sikkerheden på de psykiatriske afdelinger.

Det skriver avisen.dk, der har foretaget en rundspørge blandt landets fem regioner.

Blandt andet på Risskov Hospital har man indsat vagtværn med narkohunde for at tage eventuelle tilspidsede situationer i opløbet.

- Vagterne skal ikke signalere magt, men et overskud. Vi skal ikke have nogen ind med store overarme, siger Gert Pilgaard Christensen, der er direktør for Psykiatri og Social i Region Midtjylland.

Region Hovedstaden samarbejder med et privat vagtværn på Psykiatrisk Center Skt. Hans i en midlertidig ordning.

Og i Region Sjælland har man på de tre almenpsykiatriske afdelinger fem sikkerhedsmedarbejdere gående på en aftale, der udløber med udgangen af året.

Benny Andersen, der er formand for Socialpædagogernes Landsforbund, mener at det er et skridt i den helt forkerte retning.

- Det er de forkerte muskler, man sætter ind med, og det kan virke decideret utrygt og konfliktoptrappende.

- Og det er det sidste, disse udsatte mennesker har brug for, siger han til avisen.dk.

Benny Andersen foreslår i stedet, at man tilfører afdelingerne flere ressourcer i form af højere normering og flere sengepladser.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.