Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vådservietter kan give småbørn allergi

Coop har fjernet vådservietter af mærket Huggies fra hylderne. Servietterne indeholder nemlig konserveringsmidlet MI, som kan være stærkt allergifremkaldende.

Flere forskere har slået alarm over for brugen af konserveringsmidlet MI (methylisothiazolinone), som blandt andet findes i vådservietter til babyer af mærket Huggies.

Det oplyser Coop, som har valgt at fjerne vådservietterne fra Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen.

»Vi har allerede for mere end ti år siden valgt ikke at anvende MI i vores egne varemærker, men trækker vi et mærkevare helt ud af butikkerne,« siger Coops kategorichef, Jesper Stanley, i en pressemeddelelse.

»Årsagen er, at en ny rapport fra EUs videnskabelige komite har konkluderet, at brugen af MI ikke er sikker. Så vi vil ikke længere sælge en vare, der indeholder det, og som anvendes til babyer,« fastslår han.

Inden for de senere år har der været en kraftig stigning i forekomsten af hudallergi hos folk, der har været i kontakt med konserveringsmidlet, oplyser Miljøstyrelsen på deres hjemmeside, og netop derfor har styrelsen taget sagen op i EU allerede for år tilbage.

»Vi bragte MI op i kosmetiksammenhæng, fordi vi så en stigning i forekomsten af allergi fra stoffet. Derfor lavede Den Videnskabelige Komite for Forbrugersikkerhed en vurdering af stoffet, og den vurdering kom så lige inden jul, og de anbefaler altså, at MI bliver helt udfaset fra de produkter, der skal blive på huden, som cremer eller eksempelvis vådservietter,« siger farmaceut i Miljøstyrelsen Lærke Nielsen. Hos Miljøstyrelsen fraråder man dog endnu ikke brugen af stoffet, før sagen har været til høring i EU i løbet af februar.

»Vi har et møde i EU i slutningen af februar, og der regner jeg med, at MI kommer på dagsordenen, så indtil videre vil vi hellere lave en EU-regulering på området, netop fordi vi er så tæt på at diskutere det, end vi vil gå ud og advare mod det. Men vi synes, at det er meget positivt, at Coop har taget vådservietterne væk fra hylderne, for det er med til at lægge pres på producenterne om at få udfaset stoffet,« siger Lærke Nielsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.