Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Våd weekend med kun strejf af solskin i vente

Både fredag og lørdag vil de fleste dele af landet få regn størstedelen af dagene, lyder det fra DMI.

ARKIVFOTO: Både fredag og lørdag vil de fleste dele af landet få regn størstedelen af dagene, lyder det fra DMI.
ARKIVFOTO: Både fredag og lørdag vil de fleste dele af landet få regn størstedelen af dagene, lyder det fra DMI.

Mens usædvanlige vejrhændelser har sat dagsordenen i mange medier de seneste uger med oversvømmelser i det sydøstlige Asien, orkanen Harvey i Texas og i senest orkanen Irma, så står den på klassisk efterårsvejr herhjemme i weekenden.

»Det er rigtig efterårsvejr efterhånden med regn, skyer og kun ganske lidt solskin,« siger Klaus Larsen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut.

Bygerne bliver dog ikke i nærheden af så kraftige, som tilfældet var onsdag, der blev det hidtil vådeste døgn hidtil i år i Danmark.

På Helgenæs på Djursland blev der målt 98,6 millimeter nedbør. Statistisk set sker det kun en gang hvert 500. år, at der falder næsten ti centimeter regn.

»Vi lægger ud med næsten to ens vejrdage. Fredag og lørdag vil de fleste egne få regn store dele af dagen, og det bliver mellem 13 og 17 grader varmt,« siger Klaus Larsen.

Med de udsigter vil der nok være langt mellem badegæster på strandene. Derimod kan erfarne vind- og brætsurfere godt finde våddragten frem.

» Fredagen starter blæsende med op til frisk vind fra sydlige retninger. Og ved kysterne bliver det op til hård vind,« siger Klaus Larsen.

Lørdag falder vinden lidt mere til ro.

Kun i den vestlige del af Nordjylland, især ved Thy og Jammerbugten, er der udsigt til tørvejr de næste to dage.

»Men også i de områder vil der kun være tilfældige strejf af solskin. Der ligger mange fronter inde over Danmark med skyer,« forklarer Klaus Larsen.

Søndag kommer solen lidt mere frem, men det bliver hovedsageligt i de østlige egne.

»Især jyderne må holde for med byger på søndag. Østpå ser det ud til at blive mere tørt,« siger han.

Weekenden rundes af med dagtemperaturer mellem 15 og 18 grader.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.