Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Våbnene vælter ind hos politiet under frit lejde

Politiet har siden 1. juni modtaget tusindvis af ulovlige våben. Der har været frit lejde. Det slutter lørdag.

Arkivfoto. Politiet har siden 1. juni modtaget tusindvis af ulovlige våben. Der har været frit lejde. Det slutter lørdag.
Arkivfoto. Politiet har siden 1. juni modtaget tusindvis af ulovlige våben. Der har været frit lejde. Det slutter lørdag.

Hver dag i juni er der i gennemsnit blevet indleveret over 167 skydevåben på politistationer rundt om i landet, viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

Siden 1. juni, hvor der blev givet frit lejde for indlevering af våben, har landets politikredse registreret 4359 skydevåben. Der er tale om alt fra revolvere til automatrifler.

Der er sågar blevet indleveret et let maskingevær.

Ingen bliver stillet til ansvar for at besiddet de mange våben. Det er nemlig hele idéen bag frit lejde. Formålet er at få våbnene væk fra offentligheden og dermed også forhindre, at kriminelle vil kunne gøre brug af dem.

»Ethvert våben, der fjernes fra gader og private hjem, er med til at øge trygheden for os alle,« siger politiinspektør Henrik Sønderby i en pressemeddelelse.

Frem til lørdag den 1. juli kan man straffrit - og anonymt - aflevere våben i alle politikredse. Og det er ikke kun skydevåben, der er omfattet af frit lejde. Det er alle ulovlige våben.

Politiet har siden 1. juli også modtaget en lang række andre våben. Blandt andet de såkaldte blankvåben, der omfatte knive, sværd, økser og spyd.

Siden 1. juni er der blevet indleveret 3091 blankvåben. Derudover er der indleveret 848 luft- og fjedervåben samt »store mængder« ammunition, eksplosivstoffer og andre våben som for eksempel tåregas og slagvåben.

Folketinget vedtog i maj at hæve minimumsstraffen for våbenkriminalitet under særligt skærpende omstændigheder. Det kan for eksempel være besiddelse af et ulovligt skydevåben med tilhørende ammunition.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.