Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V vil oplyse unge om fertilitet

Den største risiko mod det faldende antal fødsler er danskernes alder, mener Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde, som dog ikke vil presse unge til at få børn.

Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde (V) mener, at alder er hovedårsagen til, at antallet af fødsler er faldende i Danmark, og hun vil komme problemet til livs gennem oplysning.

»Vi kan ikke presse unge til at få børn tidligere, men vi kan blive bedre til at oplyse dem om konsekvenserne ved at vente og dermed også sætte fokus på behovet for mere viden om frugtbarhed og risikofaktorer,« siger hun.

Sophie Løhdes udmelding kommer som svar på en kronik i onsdagens Politiken, hvori en række forskere fra Rigshospitalet opfordrer Folketingets politikere til at få gang i en samlet indsats for at øge oplysning og forskning på et område, som, de mener, har karakter af en folkesygdom.

Men Sophie Løhde mener, at man skal passe på med at sygeliggøre noget, som ikke kan betegnes, som en sygdom - nemlig alle menneskers alder.

»Vi kan starte med at sætte fuldt fokus på, at den største del af udfordringen ikke vedrører sygdomme, men vedrører vores alder, og dermed at det har konsekvenser, jo længere vi venter med at få børn,« siger hun.

»Man er ikke syg, fordi man fylder 30, 35 eller 40, men det har nogle konsekvenser i forhold til ens evne til at få børn uden indblanding fra en fertilitetsklinik,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.