Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uvist hvorfor SAS-fly endte i græsset

Alle passagerer måtte evakueres, da SAS-fly skred ud efter landing i Kastrup.

SAS-fly fra Oslo ender i græsset i Kastrup. En rullevej er nu lukket, indtil uheldet er undersøgt. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)
SAS-fly fra Oslo ender i græsset i Kastrup. En rullevej er nu lukket, indtil uheldet er undersøgt. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)

Alle 79 passagerer måtte evakueres, da et SAS-fly onsdag morgen skred af banen efter landing i Kastrup Lufthavn. Det oplyser Københavns Lufthavn til bt.dk

Flyet var på vej fra Oslo til København, da noget gik galt efter landing.

- Flyet var på vej ind til gaten, da vi skred ud. Efter min mening holdt piloten en større hastighed efter landingen, end jeg er vant til, siger en passager til VG.

Københavns lufthavn bekræfter over bt.dk, at hændelsen fandt sted. Det skete omkring klokken 8.45 i morges.

- Det er rigtigt, at der er et fly, der er kørt af banen, men det er ganske udramatisk. Der er ikke sket noget, der er ingen, der er kommet noget til, siger Anne Munk Mikkelsen, der er kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavn.

»Lidt græs under skoene«

Hun fortæller, at flyet af uvisse årsager skred ud, da det var ved at svinge fra landingsbanen og ind på en rullevej. Dermed endte flyet inde på en græsplæne.

Flyet sad derefter fast i græsset, og passagererne måtte evakueres fra flyet på stedet. Det foregik ved, at de måtte gå ned af trapper, der blev sat ud til flyet.

- Passagererne har fået lidt græs under skoene her til morgen, og så blev de kørt med busser ud til terminalerne, siger Anne Munk Mikkelsen, der oplyser, at 70 ud af de 79 passagerer allerede er rejst videre med andre fly.

Beder om at banen skal lukkes

SAS-flyet holder fortsat på græsplænen og venter på, at det kan blive bugseret fri. Flyet spærrer dog ikke for andre fly, og det giver dermed ikke forsinkelser i lufttrafikken.

SAS fortæller, at det ikke er første gang, at et af deres fly er skredet ud ved lige netop den rullevej.

- Vi har haft en lignende episode for et par måneder siden. Der kom flyet dog ikke helt så langt ud, og næsen nåede lige at stoppe før græsset, fortæller Trine Kromann-Mikkelsen, der er pressechef hos SAS.

Hun tilføjer, at SAS nu vil bede lufthavnen om at lukke den pågældende rullebane.

Havarikommissionen skal desuden kigge på SAS-flyet for at fastslå, hvorfor flyet skred ud.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.