Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Uvidenhed får danskere til at kræve muslimer ind i terrordebat«

Når fire ud af ti danskere mener, at moderate muslimer skal være mere aktive i debatten om terror og radikalisering, er det fordi, de ikke ved bedre, vurderer religionssociolog.

Danske moderate muslimer bør være mere aktive i debatten om radikalisering og terror. Sådan svarer fire ud af ti danskere i en ny meningsmåling foretaget af Megafon for Politiken og TV 2. Men i virkeligheden skulle danskerne bare tage at læse mere avis og se Nyhederne, fordi muslimerne er allerede meget aktive i debatten, lyder det fra adjunkt og religionssociolog Brian Arly Jacobsen fra Københavns Universitet.

»Moderate og progressive muslimske debattører og organisationer er meget aktive i debatten. Så meningsmålingen er et udtryk for uvidenhed,« siger han og uddyber:

»Det er et spørgsmål om, at folk ikke læser nok aviser eller ser den type TV, hvor de moderate muslimer deltager i debatten. De optræder ikke på TV 3 eller Kanal 5, men i Nyhederne og Deadline.«

Brian Arly Jacobsen henviser blandt andet til en kronik, som 15 danskere med muslimske rødder havde i Berlingske tidligere på ugen.

»Det handler om, at der er nogle, der ønsker at dreje debatten over på, om danske muslimer er aktive nok i debatten om radikalisering, og om de tager nok afstand fra terror. Det er en debat om debatten, som nogle politikere og debattører gerne vil fremmane om, at muslimer er inaktive. Og så er der en masse danskere, der hopper med på den tanke,« siger religionssociologen, der blandt andet forsker i offentlighedens syn på muslimer i Danmark.

Brian Arly Jacobsen vurderer, at de moderate muslimer især efter sidste uges terrorangreb i Paris er overrepræsenterede i medierne i forhold til deres andel i befolkningen:

»Faren er, at debatten hele tiden bliver drejet ind på muslimernes reaktion på et terrorangreb i stedet for at give plads til, at de moderate muslimer kan indgå i debatten på lige fod med andre debattører. De bliver placeret i en forsvarsposition hele tiden,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.