Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Utrygt« asylcenter får naboerne til at flytte: De kigger ind ad vinduer og tager fat i dørhåndtagene

Flere naboer til teltlejren for asylansøgere i Næstved flytter nu væk fra kvarteret, fordi de er utrygge for urolighederne i og omkring lejren, skriver Sjællandske.

Asylcenteret i Næstved, hvor lejrchef Kent Nielsen er blevet fyret for at lægge en asylansøger i benlås
Asylcenteret i Næstved, hvor lejrchef Kent Nielsen er blevet fyret for at lægge en asylansøger i benlås

Utrygheden breder sig tilsyneladende blandt naboerne til teltlejren for asylansøgere i Næstved.

Det fortæller en nabofamilie, som ønsker at være anonyme, til avisen Sjællandske. Situationen er ifølge familien eskaleret så voldsomt, at de har valgt at flytte væk fra området.

»De render rundt i vores haver, kigger ind af vinduer og tager fat i dørhåndtagene. Vores børn har ikke lyst til at være her, og så er det altså for galt,« lyder det fra naboen.

Flere personer fra nabolaget har været samlet for at diskutere løsninger på problemet, ligesom de har skrevet breve til både integrationsminister Inger Støjberg og Langelands Kommune, som står for driften af centeret.

Borgmester i Næstved, Carsten Rasmussen, efterlyser en dato for, hvornår teltlejren kan nedlægges, ligesom Søren Espersen fra Dansk Folkeparti kræver lejren lukket eller flyttet langt væk fra beboelse.

Inger Støjberg oplyser imidlertid, at regeringen ikke har planer om at lukke teltlejren.

Flere naboer har ifølge Sjællandske planer om at flytte fra området, hvis ikke urolighederne omkring teltlejren stopper.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.