Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Usynligt center skal sikre kræftpatienter nyeste forskning

Kræftens Bekæmpelse vil sætte turbo på deling af den seneste viden inden for kræftbehandling.

Det skal gå hurtigere med at få skabt og viderebragt de nyeste opdagelser inden for kræftbehandling. Derfor har Kræftens Bekæmpelse dannet et nationalt kræftcenter. Scanpix/Linda Kastrup
Det skal gå hurtigere med at få skabt og viderebragt de nyeste opdagelser inden for kræftbehandling. Derfor har Kræftens Bekæmpelse dannet et nationalt kræftcenter. Scanpix/Linda Kastrup

Der skal sættes turbo på deling af viden om de seneste resultater inden for forskning i behandling kræftsygdomme.

Flere kræftramte skal ud i forskningsprojekter. Og resultaterne af projekterne skal hurtigere omsættes i forbedrede behandlinger af kræftpatienter.

Det er formålet med et nyt nationalt kræftcenter, der starter torsdag. Det skal drives af Kræftens Bekæmpelse sammen med regionerne, universiteterne og kræftlægerne.

»Forskerne gør hele tiden nye fremskridt. Men det går ikke altid så hurtigt med at få fremskridtene ud og gøre gavn for patienterne«, siger Kræftens Bekæmpelses formand, Dorthe Crüger.

»Med det nye kræftcenter samler vi forskere, læger og alle andre fagpersoner på kræftområdet i et forpligtende samarbejde, så ny forskning hurtigt bliver omsat til bedre behandling.«

Centeret er ikke samlet i en fysisk bygning. Det er i stedet et samarbejde på tværs af landsdele og institutioner. Centeret får sin finansiering fra staten og Kræftens Bekæmpelse.

Idéen med at samle og viderebringe viden og behandling på den måde er kendt fra eksempelvis Cambridge i Storbritannien. Det danske center kommer til at adskille sig, fordi det omfatter et helt lands kræftbehandling.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.