Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Universitet var eneste mulige køber af kommunehospital

Kun Aarhus Universitet kunne købe Århus Kommunehospital af Region Midtjylland, siger Bent Hansen (S).

Da Region Midtjylland tidligere tirsdag satte pen til papir og solgte Århus Kommunehospital til Aarhus Universitet, var det til den eneste realistiske køber af grunden. Det fortæller regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Prisen landede på 807,5 millioner kroner for den 99.400 kvadratmeter store grund på Nørrebrogade midt i Aarhus.

- Der ligger en lokalplan, der siger, at bygningerne skal bruges til en række specifikke formål, deriblandt forskning. Så realistisk set var det kun Aarhus Universitet, altså forskningsfonden, der kunne købe, siger Bent Hansen til Ritzau.

I en salgssituation er det efter al logik langt fra i sælgers interesse, hvis der kun er én mulig køber. Bent Hansen er dog tilfreds med den pris, der er hentet.

- Vi har forhandlet om det i et stykke tid og har også haft en uafhængig mægler på, der er kommet med en vurdering, siger Bent Hansen og fortsætter:

- Det har givet os et billede af, hvad markedsprisen er, og vi er landet i den gode ende af det interval.

Han fortæller yderligere, at aarhusianerne ikke skal frygte, at de over 100 år gamle, arkitekttegnede hospitalsbygninger bliver fjernet.

- En af de gode ting ved køber er, at bygningerne har brugsværdi for dem. Bygningerne passer rigtigt godt med, hvad universitetet vil. Ikke bare i forhold til at lave forskning, men også studieboliger, siger Bent Hansen.

De 807,5 millioner kroner skal gå til at opføre det nye supersygehus, der er ved at blive opført ved Skejby. Her skulle regionen rejse 1,25 milliarder kroner. Tidligere har regionen solgt amtssygehuset i Aarhus for 400 millioner kroner.

- Vi har stadig nogle bygninger i Holstebro og Herning, som skal sælges, så med salget af Århus Kommunehospital er vi næsten i mål, siger Bent Hansen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.