Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uni-studerende skal være med til at hyre lektorer

Københavns Universitet inddrager de studerende, når der fra sommeren 2013 skal ansættes videnskabeligt personale.

Nærliggende, kalder formanden for SAMF-rådet beslutningen om, at Københavns uni-studerende skal være med til at ansætte underviserne.
Nærliggende, kalder formanden for SAMF-rådet beslutningen om, at Københavns uni-studerende skal være med til at ansætte underviserne.

Fra sommeren 2013 skal de studerende ved Københavns Universitet være med til at ansætte lektorer og professorer.

De studerende er allerede med til at ansætte rektor, prorektor og dekaner, men det nye er, at de studerende fremover skal inddrages, når det gælder ansættelse af lektorer og professorer.

- Det er en stor sejr og noget, vi har kæmpet længe for, siger stud. polit. Laura Katrine Telling Hansen, som er formand for SAMF-Rådet på det samfundsvidenskabelige fakultet.

- Det er os, der hver dag oplever, hvad der er godt og skidt på de enkelte fag. Så er det jo meget nærliggende, at vi også får indflydelse på ansættelse af de undervisere, vi omgås til dagligt, siger Laura Katrine Telling Hansen.

- Vi vil gerne sikre, at vi ikke bare får nogle dygtige forskere, men også nogle knalddygtige undervisere, siger hun.

Rektor Ralf Hemmingsen forventer, at de studerende vil kunne bidrage konstruktivt.

- På tværs af hele Københavns Universitet arbejder vi med at skabe endnu bedre uddannelser. Vi har blandt andet sat fokus på, hvordan undervisningskompetencer mere systematisk inddrages og bedømmes, når der ansættes videnskabeligt personale. Det er min forventning, at de studerende vil være med til at sikre det perspektiv, når de fremover inviteres med i ansættelsesudvalgene, siger rektor Ralf Hemmingsen.

Ansættelsen af fast videnskabeligt personale består af flere dele. Først skal et videnskabeligt panel bedømme kandidaternes faglige kvalifikationer. Derefter inviteres udvalgte kandidater til samtale med ansættelsesudvalget, der afgiver indstilling til dekanen om stillingens besættelse.

- Det giver god mening, at der først er et udvalg, der kigger på kandidaternes faglige profil, og at vi efterfølgende kommer på banen i ansættelsesudvalget og afgiver indstilling til dekanen, siger Laura Katrine Telling Hansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.