Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ungt par overfaldet med økse: Politiet jagter gerningsmand

Et 19-årigt par er lørdag aften blevet overfaldet af en mand med en økse på en tankstation i Birkerød.

Politiet har iværksat en menneskejagt søndag d. 18. februar 2018, efter en øksemand umotiveret overfaldt et 19-årigt par på en Circle K-station i Birkerød. Betjente forlader skoven Bistrup Hegn efter forgæves eftersøgning.. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2018)
Politiet har iværksat en menneskejagt søndag d. 18. februar 2018, efter en øksemand umotiveret overfaldt et 19-årigt par på en Circle K-station i Birkerød. Betjente forlader skoven Bistrup Hegn efter forgæves eftersøgning.. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2018)

Politiet i Nordsjælland jagter en 29-årig mand, som lørdag aften med en økse angiveligt angreb et ungt par ved en tankstation i Birkerød.

Det oplyser politiet tidligt søndag morgen.

Den formodede gerningsmand beskrives som værende 29 år med mellemøstligt udseende, mørkt hår og mørkt, kortklippet fuldskæg. Han er 176 centimeter høj og formentlig iklædt mørk jakke og mørke bukser.

Overfaldet fandt sted på pladsen foran en Circle K-tankstation på Bistrupvej i Birkerød. Det blev anmeldt lørdag aften klokken 21.30.

- Vi kender ikke motivet til overfaldet, og parret kender tilsyneladende ikke den person, som udførte overfaldet, oplyser vagtchef Jesper Hansen.

Begge ofre er 19 år. Parret er blevet ramt i øverste del af overkroppen og i hovedet af flere slag. De er uden for livsfare, oplyser vagtchefen.

Nordsjællands Politi er massivt til stede i området i jagten på gerningsmanden og får hjælp af flere andre politikredse og eftersøger med hunde. Det oplyser vagtchef Henrik Alstrup.

- Det er udelukkende for at finde ham her hurtigst muligt, da vi vurderer, at der er tale om en gal mands værk.

- Sådan et umotiveret angreb vil vi selvfølgelig ikke have skal gentage sig, og derfor skal vi have fundet ham hurtigst muligt, siger vagtchef Henrik Alstrup.

Vagtchef Jan Bo Hedager oplyste tidligt søndag morgen, at der formentlig er tale om et umotiveret overfald på det unge par.

- Vi har med meget stor sandsynlighed den rette identitet på gerningsmanden, men vi efterforsker stadig i flere retninger. Der er efter alt at dømme tale om et umotiveret overfald, lød det i en pressemeddelelse.

Politiet opfordrer eventuelle vidner til at henvende sig til politiet på telefon 114.

Vagtchef Henrik Alstrup understreger, at man ikke selv skal forsøge at kontakte gerningsmanden.

- Man skal på ingen måde forsøge at pågribe denne her gerningsmand. Vi vurderer ham som værende farlig.

- Derfor skal man melde og observere og ringe til politiet med det samme. Så skal vi nok stå for pågribelsen, siger Henrik Alstrup.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.