Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Unges kriminalitet skal forhindres med kontrakter

To danske kommuner skal med kontrakter få unge på kant med loven til at tage ansvar for deres handlinger.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

To danske kommuner skal indgå kontrakter med unge på kant med loven. I kontrakterne skal de unge skrive under på, at de vil opføre sig ordentligt. Det skriver Jyllands-Posten.

Skanderborg og Randers skal på forsøgsbasis spotte bekymrende adfærd. Herefter skal kommunerne indgå en aftale med den unge. Kommunerne kan også tage udgangspunkt i den såkaldte bekymringsliste hos politiet. Kontrakterne skal have en præventiv virkning.

Konsulent i Socialstyrelsens kontor for Sårbare Unge og Integration Ali Murat Türksal siger til Jyllands-Posten:

»Formålet er at ansvarliggøre den unge i forhold til den bekymrende adfærd, men uden at ekskludere den pågældende. Ved at inddrage den unge og forældrene får man gjort den unge og forældrene opmærksomme på den unges problematiske adfærd. Den unge skal forstå, hvad det er, den pågældende har gjort forkert, og der skal startes en dialog om det.«

Kontrakterne er inspireret af lignende ordning i Storbritannien. I Danmark skal de unge for eksempel skrive under på, at de ikke vil lave graffiti eller kaste med sten.

Forsøgene i Skanderborg og Randers begynder i starten af året.

Retsordfører fra Dansk Folkeparti Peter Skaarup (DF) mener dog ifølge avisen, at en direkte kontakt med politiet har større effekt end kontrakter.

Enhedslisten og Socialdemokraterne mener omvendt, at førstegangskriminelle netop skal mødes pædagogisk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.