Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Unge vender hjem efter »surrealistisk« Prag-tur

Rejsemægleren afviser kritik af, at regler om køre-hviletid ikke blev overholdt. Selskabet vil stramme op på sikkerheden for at undgå flere knivoverfald blandt gæsterne.

Kaotisk og uorganiseret.

Sådan lyder det fra en af de op omkring 4.500 danskere, der har været med rejseselskabet Rejsemægleren i Prag i vinterferien. En tur, der har været præget af bekymringer og utryghed fra begyndelsen, da buschaufføren kun talte tysk og ifølge flere af de unge ikke overholdt reglerne om køre-hviletid.

To knivstikkerier mandag og onsdag bidrog yderligere til forvirringen og utrygheden blandt mange af de unge danskere, som onsdag formiddag planmæssigt skulle rejse tilbage til Danmark.

»Det har været helt surrealistisk og langt fra den tur, min veninde og jeg som førstegangsrejsende havde drømt om,« fortæller 16-årige Cathrine Boysen Bundgaard i telefonen fra lufthavnen i Prag.

Her ventede eleven fra Næstved Gymnasium onsdag eftermiddag sammen med sin veninde på flyet til Danmark.

»Da bussen var forsinket, tog jeg kontakt til mine forældre. Vi har ikke tillid til, at vi kunne komme sikkert hjem med bus. Løsningen blev, at min mor bestilte flybilletter til min veninde og mig. Og jeg har hørt, at flere elever fra Næstved Gymnasium har gjort det samme og tog med et tidligere fly, fortæller Cathrine Boysen Bundgaard.

Hun mener, at turen har været dårligt planlagt, og guider fra Rejsemægleren har ikke været til megen hjælp.

»Vi prøvede at opsøge en guide for at spørge om råd og vejledning blandt andet om tog og metro. Men der var ingen hjælp at hente. Det virkede som om, det også var første gang, guiden var her, siger Cathrine Boysen Bundgaard.

Hos Rejsemægleren ærgrer man sig over kritikken.

- Der skulle have været en dansk-talende chauffør på bussen. Det har vi også indskærpet over for dem, der kører for os, siger Casper Hansen fra Rejsemæglerens kontor i Prag.

Han afviser, at chaufføren på busturen til Prag handlede i strid med bestemmelserne om køre-hviletid, da »der var pauser undervejs, blandt andet på færgen«.

Casper Hansen finder det beklageligt, at flere af de rejsende har været involveret i knivstikkerier mandag og onsdag.

- Det er da utroligt ærgerligt, men når man sender 10.000 danskere af sted, så kan der altså opstå uro og problemet - det uanset om det er i Prag eller en anden by i Danmark, siger Casper Hansen.

Spørgsmål: Nogle forældre mener, det hele bare er en lang druktur, der er linet op til de unge?

- Det er vinterferie, og nogle vil gerne ud og have en øl eller to. Der er altid nogen, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, sådan er det også i Danmark, siger Casper Hansen.

Spørgsmål: Det har været fremme, at nogle af jeres rejsende skulle have raseret hoteller?

- Det er ikke noget, jeg har hørt om. Jeg skal ikke kunne afvise, at der er flyttet rundt på en potteplante eller to. Men at hele hotelværelser er raseret, er ikke noget, jeg har hørt om, siger Casper Hansen.

Selskabet tager dog problemerne med knivstikkerier så alvorligt, at man nu øger sikkerheden.

- Vi vil have mere sikkerhed og metaldetektorer på de klubber, vi samarbejder med. Det skal sikre, at vi ikke få knive og våben ind, siger Casper Hansen.

Eleven, der natten til onsdag blev såret af knivstikkeri, har ikke været i livsfare. Gerningsmanden var onsdag eftermiddag endnu ikke anholdt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.