Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Unge sagde farvel til efterløn

Opgørelse viser, at 45 procent af de efterlønsberettigede hævede deres efterlønsbidrag. De fik i snit godt 45.000 kroner ud.

De unge sagde farvel og de ældre blev i efterlønsordningen. Det viser en ny opgørelse fra AK-Samvirke, som viser, at 67 procent af de efterlønsberettigede medlemmer under 40 år, har forladt ordningen og hævet deres bidrag.

For den ældre generation gælder det, at 16 procent af medlemmerne over 50 år hævet deres bidrag.

Som en del af tilbagetrækningsreformen har det fra 1. april til 1. oktober i år været muligt for danskerne at vælge enten at få udbetalt deres efterløn eller blive i ordningen.

De medlemmer, der har været flittigst ved udbetalingsskranken kommer fra Civiløkonomernes A-kasse, hvor 65 procent af medlemmerne har hævet deres indestående.

Hos pædagoger, lærere og 3F har lysten til at hæve efterlønspengene været mindst. Her ligger procentdelen, der har tømt efterlønskontoen, på mellem 35 og 37 procent.

- Det er egentlig meget forventeligt. Medlemmerne i de a-kasser, hvor man typisk har høje indkomster og store pensionsopsparinger, er også dem, som har forladt efterlønsordningen. Omvendt kan vi se, at medlemmerne er blevet i ordningen i de a-kasser, hvor lønnen og pensionerne generelt ikke er så store, konstaterer Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke.

Af alle de efterlønsberettigede medlemmer af en a-kasse har 45 procent fået udbetalt efterlønsbidrag. Opgørelsen fra AK-Samvirke viser, at i alt 615.000 har forladt efterlønsordningen og fået deres indestående udbetalt. Det svarer til 45.600 kroner i gennemsnit.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.