Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Unge risikerer bøder for at drikke alkohol

Hidtil har det kostet bøder hos tjenere og restauratører, der har udskænket alkohol til unge under 18 år, men nu vil Midt- og Vestjyllands Politi også udstikke bøder til de unge.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Nu skal det være slut med unge under 18 år, der drikker alkohol på diskoteker og barer. Det mener Midt- og Vestjyllands Politi, der sammen med 11 kommuner og det lokale bevillingsnævn er klar til at skrue bissen på over for unge, der drikker i nattelivet.

- Vi ser en stigende tilgang af unge under 18 år, der drikker alkohol, selv om de godt ved, at de ikke må. Mange forsøger at snyde sig til at købe alkohol ved at låne andres identitetskort. Ved at give bøder til de unge under 18 år håber vi på, at det vil fratage dem lysten til at prøve at snyde sig til alkohol, siger vicepolitiinspektør Allan Laustsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Hidtil har indsatsen mest været rettet mod den ansvarlige på diskoteket eller i baren, og tjeneren har fået en bøde på 1.000 kroner, mens restauratøren har fået en bøde på 2.000 kroner.

Men nu vil politiet opkræve 500 kroner hos unge under 18, der bliver taget i at drikke.

- Og det er noget, vi har tænkt os at håndhæve, siger Allan Laustsen.

Han tilføjer, at blot det, at man har en drink i hånden, er nok til at udløse en bøde.

- Det er ligegyldigt, om det er en ældre ven, der har købt alkoholen. Hvis vi træffer en ung under 18, der står med en drink i hånden, så falder hammeren, siger han.

Politiet i Midt- og Vestjylland har også skærpet reglerne omkring udstedelse af alkoholbevillinger. Det betyder, at unge under 18 år slet ikke må være på et sted, der udskænkes alkohol efter klokken 24.

Det midt- og vestjyske initiativ vækker genklang landet over. Men ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger er det ikke en idé, som andre politikredse umiddelbart har tænkt sig at kopiere.

- Det at give en bøde til unge under 18 år, der drikker, er noget, vi kun undtagelsesvist vil gøre. Her er vores synspunkt, at de unge under 18 år skal beskyttes. Undtagelsen kan dog være, hvis der er tale om, at den unge har anvendt falsk identifikation for at kunne købe alkohol, siger politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.