Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Unge mænd skipper lægebesøg

Tre gange så mange mænd som kvinder går mere end et år uden at være ved lægen, viser ny opgørelse.

Et regelmæssigt tjek hos den praktiserende læge bliver sprunget over af unge mænd, der ifølge Politiken i langt mindre grad end kvinder får deres helbred undersøgt.

En ny undersøgelse fra Forum for Mænds Sundhed, der bliver offentliggjort søndag, viser, at tre gange så mange unge mænd som kvinder går mere end et år uden at være hos lægen, skriver avisen. Undersøgelsen er lavet blandt unge mellem 15-25 år, og den viser også, at næsten dobbelt så mange kvinder som mænd inden for den seneste måned har været ved lægen,

»Undersøgelsen viser, at de unge mænd allerede tidligt etablerer de ældre mænds risikoadfærd ved ikke at gå til lægen og ikke reagere på sygdomssymptomer,« siger chefpsykolog på Rigshospitalet Svend Aage Madsen, formand for Forum for Mænds Sundhed, som står bag rapporten, til Politiken.

Udover at de sjældnere går til læge, er unge mænd også overrepræsenteret i dødsstatistikkerne. Hver gang der dør 100 kvinder mellem 15-24 år, dør der 300 unge mænd, viser tal fra Dødsårsagsregisteret ifølge Politiken.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at mænd indtil 25. leveår har 40 procent større dødelighed ved kræftsygdomme end kvinder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.