Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Unge lærere uden job

Det er katastrofalt, at antallet af arbejdsløse lærere under 30 år er mere end fordoblet på et år, siger formanden for Danmarks Lærerforening.

750 danske lærere under 30 år stod i september uden arbejde, viser nye tal fra Lærernes A-kasse. Sidste år ved samme tid var tallet blot 350, og dermed er antallet af unge, ledige lærere mere end fordoblet på et år.

- Det er katastrofalt. For få år siden tryglede jeg, Kommunernes Landsforening og regeringen de unge om at uddanne sig til lærere, og i dag kan de ikke få et job, siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, til Avisen.dk.

I den nye finanslov har regeringen og Enhedslisten afsat 272 millioner kroner over fem år til bekæmpelse af arbejdsløshed blandt unge, blandt andet via jobrotation. Lærerforeningens formand mener dog ikke, at det kræver den helt store indsats for at få de unge lærere i job.

- Vi risikerer at miste en halv generation af lærere, så noget skal der gøres, men vi behøver faktisk ikke at gøre krumspring for at få flere i job. Folkeskolen har brug for de nyuddannede lærere, siger Anders Bondo Christensen, der skyder skylden for den høje ledighed på pengemangel og nidkære besparelser i kommunerne.

- Folkeskolen har i den grad brug for penge. Kommunerne har sparet otte procent af lærerstillingerne væk, mens elevtallet kun er faldet med to procent, siger han til Avisen.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.