Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Unge fuskede med pas: Ville på disko og have tattoos

En 15-årig pige er dømt for at ændre i jævnaldrendes pas, så de kunne fremstå ældre, end de var.

Arkivfoto. En 15-årig pige er idømt 14 dages betinget fængsel for dokumentfalsk.
Arkivfoto. En 15-årig pige er idømt 14 dages betinget fængsel for dokumentfalsk.

Der blev taget alternative metoder i brug, da en gruppe unge med trang til blæk på huden og diskodans forrige år henvendte sig til en 15-årig veninde i Horsens.

Da de unge var mindreårige og derfor hverken kunne få de ønskede tatoveringer eller adgang til diskotekerne, bad de ifølge Sydøstjyllands Politi den 15-årige pige om at ændre fødselsdatoerne i deres pas.

Det gjorde hun på sin computer, efter at vennerne og veninderne havde sendt hende billeder af deres pas via Facebook.

Dermed gjorde hun sig skyldig i forsøg på dokumentfalsk, vurderede Retten i Horsens, der har udmålt en straf på 14 dages betinget fængsel til pigen.

De fest- og blækhungrende venner slap uden straf, da de nægtede nogensinde at have brugt passene til det planlagte snyderi - og da det ikke kunne bevises, at de havde gjort det.

Det er også delvist derfor, at straffen til pigen ligger et godt stykke under det normale udgangspunkt for dokumentfalsk på 40 dages ubetinget fængsel, forklarer anklagerfuldmægtig i Sydøstjyllands Politi Bjørn Dahl Larsen.

»Retten lagde vægt på, at pigen måtte finde det overvejende sandsynligt, at vennerne og veninderne ville have brugt dokumenterne. Men da de aldrig gjorde brug af passene, blev hun altså kun dømt for forsøg på dokumentfalsk,« siger han i en pressemeddelelse.

Der blev også i formildende retning lagt vægt på pigens alder, på sagens alder og på at forfalskningerne havde et amatøragtigt præg.

Til gengæld trak det op, at politiet ved gennemgang af hendes computer fandt ud af, at hun har forfalsket en del pas for de jævnaldrende.

Sagen blev opklaret på baggrund af et anonymt tip i slutningen i 2015.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.