Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Unge er blevet hurtigere til at færdiggøre studiet

Politikerne taler ofte om, at unge skal hurtigere igennem deres uddannelse. Men faktisk har de studerende allerede sat tempoet op. I dag er danske unge således i gennemsnit et år yngre, når de bliver færdige i uddannelsessystemet, end de var for 10 år siden. Det viser tal fra Ministeriet for Børn og Undervisning, skriver metroXpress fredag.

Unge blev i gennemsnit færdiguddannet i en alder af 28,6 år i 2001, mens tallet i 2011 var faldet til 27,6 år. Tallene dækker over unge, der gennemfører enten en kort, mellemlang eller lang videregående uddannelse.

- Der har jo fra skiftende regeringer været et stærkt pres for, at man skal hurtigere i gang med en uddannelse, forklarer uddannelsesforsker Palle Rasmussen fra Aalborg Universitet til metroXpress.

Han henviser blandt andet til en regel, den tidligere regering indførte, som betyder, at unge kan få forhøjet deres karaktergennemsnit, hvis de går hurtigt i gang med en videregående uddannelse efter at have færdiggjort en ungdomsuddannelse. Dermed kan det blive lettere at komme ind på drømmestudiet, hvis man skynder sig.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.