Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ungdomspræst tiltalt for seksuelle overgreb mod unge

En 30-årig præst anklages for at have forgrebet sig seksuelt på otte unge mennesker i en menighed i Silkeborg.

En 30-årig ungdomspræst fra Silkeborg er blevet tiltalt for seksuelle overgreb mod unge i frikirkens menighed. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.Politibil.
En 30-årig ungdomspræst fra Silkeborg er blevet tiltalt for seksuelle overgreb mod unge i frikirkens menighed. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.Politibil.

En 30-årig ungdomspræst fra Silkeborg er blevet tiltalt for seksuelle overgreb mod unge fra menigheden i frikirken Byens Kirke.

Manden er tiltalt for overgreb mod i alt otte unge mennesker fra menigheden.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Ifølge anklageskriftet er overgrebene foregået fra marts 2007 til november 2011.

I anklagen lægges der vægt på, at manden har udnyttet sin stilling som ungdomspræst og benyttet langvarig psykisk manipulation til at begå overgreb mod personer, som han var betroet til at undervise eller opdrage.

I kraft af hans alder og erfaring var han overlegen, skriver politiet.

Ungdomspræsten rejste til USA i 2011 for at starte en ny menighed op i Florida. I december 2016 oplyste politiet, at man mistænkte manden for overgreb på 11 børn og unge.

I den forbindelse bad politiet manden om at rejse til Danmark. Først fik han dog ikke lov til at rejse ud af USA, da han her var anklaget i en sag om gambling og udskænkning af alkohol til mindreårige.

Derfor kom han først til Danmark i marts, hvor han blev anholdt i Billund Lufthavn og efterfølgende blev varetægtsfængslet.

Efter grundlovsforhøret oplyste mandens forsvarer, at han ikke havde taget stilling til, om han erkendte eller nægtede sig skyldig.

Dengang gik sigtelsen på krænkelser og overgreb af ni unge, mens tiltalen i dag kun går på overgreb mod otte unge.

Anklagemyndigheden vil kræve, at ungdomspræsten bliver idømt en fængselsstraf.

Desuden vil anklagemyndigheden have, at han frakendes retten til erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsaktiviteter at beskæftige sig med børn og unge under 18 år på ubestemt tid.

Anklageren tager også forbehold for en påstand om udvisning.

Retssagen forventes at blive behandlet ved Retten i Viborg fra slutningen af januar 2018.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.