Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ungdomshuset afviser hjemløseprojekt: Det oser langt væk af kommercielt byggeri

Det bebudede hjemløseprojekt på grunden Jagtvej 69 får nu kritik fra Ungdomshuset. De opfordrer den nuværende til at sælge grunden til dem i stedet.

1.marts 2017 er det ti år siden de unge blev smidt ud af ungdomshuset på Jagtvej 69.
1.marts 2017 er det ti år siden de unge blev smidt ud af ungdomshuset på Jagtvej 69.

Det private projekt Vendepunktet, der har til formål at hjælpe gadens hjemløse, kom i weekenden frem med planer om at etablere containere på Jagtvej 69, hvor unge hjemløse kan få en dagligdag - og hjælp til at komme videre med livet.

Projektet skal ske i samarbejde med den nuværende ejer af grunden Procasa og løbe i 3-5 år.

Men de tidligere ejere - eller i hvert fald brugere af grunden - Ungdomshuset, ser projektet som mere ejendomsspekulation end filantropi:

»Vi deler ikke den rosenrøde opfattelse af projektet, som en del medier synes at have anlagt. Vi mener derimod, at det oser langt væk af at være et projekt, der under påskud af at skulle hjælpe byens udsatte unge i stedet bliver brugt som et behændigt forstadie til et egentligt kommercielt byggeri på Jagtvej 69,« skriver Ungdomshuset i en pressemeddelelse.

De anfægter ligeledes, at der skulle være tale om en konsensus mellem dem og Vendepunktet omkring projektets beliggenhed:

»Vi havde opfattelsen af, at vi var kommet frem til en fælles forståelse om, at projektet ikke skulle ligge på Jagtvej 69. Fonden Jagtvej 69 har fra starten tilbudt at hjælpe Vendepunktet med at finde en permanent grund til deres projekt, i stedet for en grund som kun er midlertidigt til låns,« lyder det i pressemeddelelsen.

»Sælg den til os«

Procasa købte grunden i 2010 for otte millioner kroner. Tilbage i 2007, hvor Fonden Jagtvej 69 med advokat Knud Foldschack i spidsen forsøgte at købe grunden fra den daværende ejer Faderhuset, tilbød Fonden 12 millioner kroner plus tre millioner til områdeforskøning for grunden.

Procasas direktør, Carsten Tidgen Houtved, har ikke ønsket at stille op til interview med Berlingske, men han slår fast, at grunden på Jagtvej 69 »ikke er til salg.«

Opfordringen lyder fra Ungdomshuset, at den nuværende ejer istedet for at vente på, at grunden bliver byggemoden, og Metrostationen står færdigt, skal sælge grunden til dem:

»Vi støtter op om Fonden Jagtvej 69s udtalelser, og står side om side med alle, der arbejder for et mangfoldigt Nørrebro. Grunden Jagtvej 69 kommer ALDRIG til at danne grundlag for nogens egen økonomiske vinding. Vi vil slutte af med en klar opfordring til Procasa om at sælge grunden til Fonden Jagtvej 69,« lyder opfordringen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.