Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ung mand får hårdere våbenstraf som en af de første

En 18-årig mand er blevet dømt for grov våbenbesiddelse. I foråret hævede Folketinget minimumsstraffen.

Domstolene tog mandag et nyt værktøj op fra kassen, da en 18-årig mand ved Retten i Herning blev idømt to år og ni måneders fængsel for besiddelse af en skarpladt pistol. Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau/arkiv
Domstolene tog mandag et nyt værktøj op fra kassen, da en 18-årig mand ved Retten i Herning blev idømt to år og ni måneders fængsel for besiddelse af en skarpladt pistol. Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau/arkiv

Domstolene tog mandag et nyt værktøj op fra kassen, da en 18-årig mand ved Retten i Herning blev idømt to år og ni måneders fængsel for besiddelse af en skarpladt pistol.

I foråret blev Folketinget enig om, at minimumsstraffen for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder skulle sættes op, således at det kvitteres med mindst to års fængsel.

Sagen mod den 18-årige Tobias Hulgaard Nielsen er dermed en af de første sager, hvor den nye minimumsstraf er blevet taget i brug.

Det var Midt- og Vestjyllands Politi, der stoppede en bil, hvor den unge mand var passager. I bagagerummet fandt man den skarpladte pistol.

Sagen ved Retten i Herning har kørt som en tilståelsessag.

- Strafferammen starter ved to år. Men her var der også tilhørende ammunition, og det var en skærpende omstændighed, fortæller anklager Jesper Klyve.

Tobias Hulgaard Nielsen havde en tidligere dom, som var med til at trække straffen op.

I retten ønskede han ikke at fortælle, hvor han havde pistolen fra, eller hvad han skulle bruge den til, oplyser Jesper Klyve.

Strafskærpelsen blev diskuteret vidt og bredt. Mens justitsminister Søren Pape Poulsen (K) mente, at det gav "god mening i lyset af den udvikling, vi har set", lød melodien væsentligt anderledes hos Højesterets præsident.

- Med minimumsstraffe fratager man domstolene muligheden for at vurdere, om der i de konkrete sager er særlige omstændigheder, der gør, at det bliver uforholdsmæssigt strengt at anvende minimumsstraffen, sagde Thomas Rørdam til Berlingske.

Minimumsstraffen var en del af den bandepakke, som regeringen præsenterede i januar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.