Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ung mand er skyldig i dobbeltdrab i grusgrav

Anklager kræver i Retten i Næstved fængsel på livstid til 23-årig mand for drab på to mænd ved Sorø.

Politiets efterforskere har gennemført en stor efterforskning efter drabene på to mænd i en grusgrav tidligt om morgenen 12. september. To unge blev anholdt mindre end et døgn efter (arkivfoto). Free/Pressefoto Rigspolitiet
Politiets efterforskere har gennemført en stor efterforskning efter drabene på to mænd i en grusgrav tidligt om morgenen 12. september. To unge blev anholdt mindre end et døgn efter (arkivfoto). Free/Pressefoto Rigspolitiet

Næstved. Et nævningeting i Næstved finder fredag en 23-årig mand skyldig i dobbeltdrab i Sorø i september sidste år.

I en grusgrav ved Sorø blev 50-årige Jan Lindskov og 45-årige Søren Ertmann dræbt med flere pistolskud.

Den unge har nægtet sig skyldig. Anklageren kræver, at han straffes med fængsel på livstid.

Samtidig kendes en 20-årig mand skyldig i at have deltaget i usømmelig omgang med lig og i at afbrænde den bil, som de dræbte sad i.

For hans vedkommende bør straffen være fængsel i tre år, lyder kravet fra advokaturchef Jeanette W. Andersen.

Et par timer efter drabene kørte de til Jan Lindskovs bopæl i Store Merløse, hvor de forsøgte at stjæle enten penge eller narkotika, fastslår nævningetinget.

Cirka 40 tilhørere, unge og ældre, er mødt op for at overvære afgørelsen. Der er ikke stole nok, og nogle må stå op.

Begge de tiltalte har været varetægtsfængslet siden september sidste år.

Under sagen har anklageren blandt andet hæftet sig ved, at der var krudtpartikler på den 23-åriges hænder. Desuden blev der fundet blod fra det ene offer på hans tøj.

Sagen er speciel af flere grunde. For eksempel tændte den yngste mand for sin mobils videooptager, da de mødtes med de to ofre i grusgraven mellem klokken tre og fire om morgenen 12. september.

Lydoptagelsen indgår som et vægtigt bevis for anklagemyndigheden.

Man kan høre de høje smæld af de seks skud og snakken mellem de to unge efter drabene, som anklageren har betegnet som en rendyrket likvidering.

Den yngste var ikke tiltalt for drabene. Han har nægtet, at han deltog i afbrændingen af den Mercedes, som de dræbte mænd sad i, og han har også afvist usømmelig omgang med lig og forsøg på tyveri.

Men retten finder ham skyldig og henviser blandt andet til den forklaring, han kom med i et grundlovsforhør.

Senere fredag skal nævninger og dommere fastsætte straffen til de to mænd.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.