Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ung Levakovic dømt for 22. gang - slipper for udvisning

Københavns Byret vil ikke udvise Jimmi Levakovic til Kroatien, selv om han nu har fået sin 22. dom i Danmark.

Københavns Byret vil ikke udvise 29-årige Jimmi Levakovic.
Københavns Byret vil ikke udvise 29-årige Jimmi Levakovic.

Den kroatiske statsborger Jimmi Levakovic kan fortsætte tilværelsen i Danmark, selv om han nu for 22. gang er kendt skyldig i kriminalitet.

Københavns Byret har onsdag straffet det 29-årige medlem af den berygtede Levakovic-klan med et års fængsel for en stribe forbrydelser. Men ifølge retten er tiden altså ikke moden til at sende ham ud af landet.

»Der er sket frifindelse for udvisningspåstanden,« siger retsformand Mette Undall-Behrend i forbindelse med domsafsigelsen.

Det sker først og fremmest med henvisning til, at retten ikke i fuldt omfang har valgt at dømme Levakovic.

Sagens alvorligste forhold handlede således om et tricktyveri hos en 66-årig kvinde, der ifølge anklagemyndigheden havde udviklet sig til røveri.

Men retten mener ikke, at Levakovic og hans medgerningsmand var så voldsomme, at forbrydelsen kan betegnes som røveri. De dømmes alene for tyveri.

Hertil kommer, at Jimmi Levakovic er født og opvokset i Danmark, hvor han lever sammen med sin hustru og parrets tre mindreårige børn.

Hans tilknytning til Kroatien er desuden sparsom. Levakovic har kun besøgt landet en enkelt gang på en kortere rejse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.