Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ung fynbo tog imod maskinpistol på p-plads

Statsadvokaten ville have hævet straffen til nu 20-årig mand, men Østre Landsret har afvist kravet.

Arkivfoto. Statsadvokaten ville have hævet straffen til nu 20-årig mand, men Østre Landsret har afvist kravet.
Arkivfoto. Statsadvokaten ville have hævet straffen til nu 20-årig mand, men Østre Landsret har afvist kravet.

En fynsk gymnasieelev er blevet idømt ubetinget fængsel i to år af Østre Landsret, fordi han på det mørke net bestilte en maskinpistol og en stor mængde ammunition.

Det er samme resultat, som byretten i Svendborg nåede frem til i oktober sidste år.

På det såkaldte mørke net kaldte han sig »MrReload«, da han søgte kontakt med våbenleverandører.

På et tidspunkt lykkedes det. Han indgik han en aftale om at købe en MP5 maskinpistol, og han ville også have ammunition.

Men modparten var en anden, end han troede. Sælgeren på nettet var i virkeligheden ansat hos et andet lands efterretningstjeneste.

Her kontaktede man Politiets Efterretningstjeneste, som sammen med Fyns Politi arrangerede en faktisk handel, så den danske køber kunne blive afsløret.

Overdragelsen skulle finde sted på en parkeringsplads i Nyborg. Forinden havde politiet fået en dommers godkendelse til at bruge en politiagent.

Og her, på Hjejlevej 22. marts lidt efter klokken 13, troppede altså også gymnasieeleven op med adskillige tusinde kroner for at købe en Heckler & Koch maskinpistol, ti magasiner og 550 patroner.

Den unge, 20-årige Patrick Vogelius, har sagt, at han var drevet af nysgerrighed. Han ville bare prøveskyde våbnet og ville ikke bruge det mod nogen.

Byretten fastslog i dommen sidste år, at der ikke var tale om en pludselig indskydelse. På den anden side har han ingen kontakt med bander eller radikaliserede miljøer.

»Vi er tilfreds med dommen,« siger den unges forsvarer, advokat Birgitte Kirkegaard.

Det var nemlig anklagemyndigheden, der havde anket dommen til landsretten og ønskede en straf på enten to år og seks måneder eller tre års fængsel.

Men landsretten er ikke blevet overbevist, og dommen, der blev afsagt forleden, er altså en stadfæstelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.