Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ung dansker skuffet: Erstatningssag i New York er udskudt

Malthe Thomsen blev i 2014 fejlagtigt beskyldt for at være pædofil. Mandagens retsmøde endte uden afgørelse.

-Arkiv- SE RITZAU Så stort et beløb kræver den danske pædagogstuderende Malthe Thomsen i erstatningen, efter han for snart to år siden blev falsk anklaget for pædofili under et praktikforløb på en skole på Manhattan i New York.
-Arkiv- SE RITZAU Så stort et beløb kræver den danske pædagogstuderende Malthe Thomsen i erstatningen, efter han for snart to år siden blev falsk anklaget for pædofili under et praktikforløb på en skole på Manhattan i New York.

Den 24-årige dansker Malthe Thomsen rejser tirsdag skuffet hjem til Danmark, efter at et retsmøde i den erstatningssag, han har anlagt i New York efter falske pædofilianklager, foreløbig er endt uden resultat.

Det oplyser hans advokat, Jane Fisher-Byrialsen.

- Han er skuffet. Jeg tror, at han er klar til kæmpe videre, men han er skuffet. Han vil gerne have, at hans familie ikke ligger i gæld mere. Det har stået på i halvandet år nu, og de vil rigtig gerne komme helskindet ud af det her, siger hun.

Malthe Thomsen har lagt sag an mod både den kvinde, der beskyldte ham for at være pædofil, samt politiet.

Mens sagen mod kvinden ifølge Jane Fisher-Byrialsen ikke rykkede sig ud af stedet, var der en smule fremgang i sagen mod politiet.

- Da vi startede i dag, regnede jeg ikke med, at vi ville komme nogen vegne, men vi er kommet lidt nærmere i tallene med politiet, end vi havde regnet med, siger hun, men må ikke oplyse yderligere om de konkrete beløb, der nu er på bordet.

- Vi er nu blevet bedt om at komme tilbage til endnu et forhør i juni, siger hun.

Malthe Thomsen har krævet cirka 48 millioner kroner i erstatning, efter at han for snart to år siden blev falsk anklaget for pædofili under et praktikforløb i en børnehave på Manhattan i New York.

Han tilstod i første omgang overgrebene, fordi anklageren under forhøret påstod at have en video, som beviste, at den danske pædagogstuderende havde forgrebet sig på børn. Det viste sig ikke at være rigtigt.

Efter mandagens møde har Malthe Thomsen og hans advokat givet politiet et sidste tilbud for at indgå et forlig i sagen. Det har politiet indtil på fredag til at reagere på. Hvis ikke, fortsætter sagen i juni.

- Jeg tror ikke, at politiet takker ja til det her tilbud. Men hvis de gør, kan sagen være afsluttet på fredag. Det tror jeg nu ikke, at den bliver, siger Jane Fisher-Byrialsen.

I november 2014 valgte anklagemyndigheden i New York at frafalde sigtelsen mod Malthe Thomsen, da man vurderede, at der ikke var beviser til at rejse en tiltale.

I april året efter indgav han et erstatningskrav mod politiet og anklagemyndigheden i New York på syv millioner dollar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.