Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Undersøgelse: Mange skuespillerinder oplever sexchikane

241 kvindelige medlemmer af Dansk Skuespillerforbund svarer, at de har oplevet sexchikane fra chefer.

En stor del af de kvindelige skuespillere har oplevet at blive udsat for sexchikane fra en overordnet, viser en undersøgelse ifølge Politiken.
En stor del af de kvindelige skuespillere har oplevet at blive udsat for sexchikane fra en overordnet, viser en undersøgelse ifølge Politiken.

En stor del af de kvindelige skuespillere har oplevet at blive udsat for sexchikane fra en overordnet.

Det viser en undersøgelse ifølge Politiken. Undersøgelsen er lavet blandt medlemmer af Dansk Skuespillerforbund, og 241 kvinder har svaret, at de inden for de seneste ti år har oplevet chikane fra deres overordnede.

Det svarer til 64 procent af de 378, som svarede på undersøgelsen, der blev sendt ud til 949.

Kulturminister Mette Bock (LA) mener, at afhængighedsforholdet mellem skuespillere og ledere i branchen gør chikanen særligt slem

- Det her handler jo ikke om flirter. Nogle af eksemplerne i undersøgelsen er meget grænseoverskridende.

- Og der er et stærkt behov for, at branchen gør noget ved det her, for det handler om de normer, der er i dele af den, siger hun til Politiken.

149 svarer, at de har oplevet fysiske krænkelser i form af uønskede berøringer og kys, fysisk pres eller overgreb.

Det kommer bag på Dansk Skuespillerforbund, at chikanen er så udbredt.

- Jeg synes, det er forstemmende, siger formand Katja Holm til avisen.

Svarene overrasker også Kasper Wilton fra Folketeatret i København, der er formand for Danske Teatres Fællesorganisation.

- Jeg har meget svært ved at tro, at der i dag er chefer på de danske teatre, der krænker nogen fysisk. Men det er godt, at tingene nu kommer frem i lyset.

- Den jargon, som den ældre generation har på teatrene, er der ved at blive ryddet op i, siger han til Politiken.

Undersøgelsen kommer, efter at der i den seneste tid har været flere, der har fortalt om sexchikane hos filmselskabet Zentropa.

Lørdag beskrev ni kvinder eksempelvis en række oplevelser med stifter og tidligere direktør i Zentropa Peter Aalbæk Jensen over for Politiken. De fortalte blandt andet om at blive taget på brysterne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.