Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ulykke i vagtstuen: Betjent ramt af vådeskud ved synagoge i København

En af forsvarets folk har ramt en politibetjent ved et vådeskud, bekræfter Københavns Politi.

Arkivfoto. Politibil ved synagogen i Krystalgade, København.
Arkivfoto. Politibil ved synagogen i Krystalgade, København.

En betjent er blevet ramt af et vådeskud i synagogen i København.

Betjenten er ramt i armen af skuddet, der er faldet i vagtstuen. Det oplyser Tasja Parize, der er kommunikationschef ved Københavns Politi.

- Det er en af forsvarets folk, der er kommet til at afgive et vådeskud, som rammer en betjent i armen i vagtstuen inde i synagogen, siger hun.

Hun oplyser, at betjenten hverken er i livsfare eller i en kritisk tilstand. Han er dog såret og er blevet fragtet til hospitalet.

Læs også: Med gevær i hånd bevogter soldater nu synagogen i København: »Det er lidt ligesom at være i Sydeuropa«

Også Forsvaret bekræfter, at episoden har fundet sted.

- Vi kan bekræfte, at der har været en hændelse, hvor en soldat har afgivet vådeskud og ramt en betjent, siger chef for Operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando, Kenneth Pedersen.

- Det er naturligvis en ulykkelig situation, men nu må vi afvente en undersøgelse af, hvad der nærmere er sket, siger Kenneth Pedersen.

Læs også: Efter terrorangrebet: Politiet har brugt over 770.000 timer på at »bevogte mursten inde i København«

Hverken Tasja Parize eller Forsvaret oplyser under hvilke omstændigheder, skuddet er faldet. Sagen bliver nu undersøgt. Ifølge Forsvaret vil Forsvarets Auditørkorps undersøge episoden.

Betjente har siden september sidste år haft selskab af soldater i bevogtningen af synagogen.

De udstationerede soldater er til enhver tid underordnet et medlem af politiet, oplyste rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg ved indsættelsen af soldaterne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.