Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ulvelignende dyr døde af kræft

Den mystiske hund - eller ulv - er blevet obduceret, og det står nu klart, at den døde af kræft. Først om et par uger ventes der endeligt svar på, om dyret var en ulv eller en hund.

Seniorforsker Tim Kåre Jensen fra DTU Veterinærinstituttet udførte obduktionen af et ulvelignende dyr på Center for Vildtsundhed i København torsdag d.22.november 2012.
Seniorforsker Tim Kåre Jensen fra DTU Veterinærinstituttet udførte obduktionen af et ulvelignende dyr på Center for Vildtsundhed i København torsdag d.22.november 2012.

Det ulvelignende dyr, der for nyligt blev fundet død i Thy, døde af en kræftsvulst i brystet. Det fastslår eksperter fra Center for Vildtsundhed i København torsdag, efter de har obduceret dyret.

Der blev udtaget DNA-prøve fra dyret, og først når svaret foreligger om tidligst to uger, kan det endelig afgøres, om der virkelig er tale om en ulv eller blot en ulvelignende, vild hund.

Hvis der er tale om en ulv, er det første gang i over 200 år, at der er registreret en ulv i Danmark.

Afmagret

Dyret var afmagret på grund af sygdom og var formentlig død af sult. Der er tale om en han, formentlig et ældre dyr ud fra tandsættet at bedømme.

Det ulvelignende dyr blev fundet død i Hanstholm Reservatet i Thy af Naturstyrelsens medarbejdere. Ornitologer kom i oktober med de første rapporter om et dyr, der kunne minde om en ulv. Det fik Naturstyrelsen og Statens Naturhistoriske Museum til at sætte et vildtkamera op, så man kunne »indfange« dyret og afklare, hvilket dyr der var tale om.

Der blev taget billeder af dyret, men få dage efter blev det fundet dødt - kun få hundrede meter fra vildtkameraet og ved det sted, hvor dyret første gang blev observeret. Obduktionen torsdag formiddag blev transmitteret direkte på TV2s hjemmeside.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.