Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ulve-jægere er på spil i Thy

Dusør har allerede trukket de første ulvejægere udstyret med kamera til Thy.

For første gang i knap 200 år er der muligvis blevet spottet en vild ulv i Danmark. Dette eksemplar bor hos Skånes Dyrepark.
For første gang i knap 200 år er der muligvis blevet spottet en vild ulv i Danmark. Dette eksemplar bor hos Skånes Dyrepark.

Udsigten til at se en ulv og få en dusør på 5.000 kroner har allerede trukket ihærdige naturfotografer til Thy Nationalpark.

- Der er ingen tvivl om, at dusøren har skabt opmærksomhed. Mit indtryk er, at der allerede er en hel del naturfotografer i området, og jeg har allerede set en del liste rundt med kameraer og stativer på nakken, siger skovfoged og vildtkonsulent Tommy Hansen, Thy Nationalpark.

Det var et hold ornitologer, som var ude at kigge på havørne, der i søndags fik øje på en ulv i Hanstholm Reservatet, der er en del af nationalparken.

- Jeg sad og var ved at afsøge med mit teleskop, da ulven pludselig stod, har øjenlæge Kim Frost fortalt Ekstra Bladet.

Dusør på 5.000 kroner

Han har forklaret, at han sammen med sine fugleinteresserede venner kunne observere ulven i halv times tid.

Observationen har fået Statens Naturhistoriske Museum under Københavns Universitet til at udlove en dusør på 5.000 kroner til den første, som tager levende billeder af ulven.

Hvis der er tale om en ulv - og ikke en bortløben hund, f.eks. en schæfer - er det en vaskeægte sensation, for sidst man har set en ulv i Danmark var i 1813. Det er slet ikke utænkeligt, at det kan være en ulv, for der er ulve i både Nordtyskland og Polen.

Tommy Hansen siger, at det er svært at give et bud på, hvor stor chancen er for at se ulven - hvis den da altså findes.

- Men chancen er nok ikke ret stor. Der er dels tale om et stort område - nationalparken er på 30.000 hektar, og hvis der kommer mange mennesker, kan det i sig selv ødelægge muligheden for at få dyret at se, siger Tommy Hansen.

Han er bekymret for, om de ivrige naturfotografer vil overholde reglerne for færdsel i parken. I en stor del af Hanstholm Reservatet, hvor dyret er set, og er der færdselsforbud hele året.

- Men vi skal meget gerne finde ud af, hvad det er for et dyr, ornitologerne har set. Hvis det er en bortløben hund, så skal den meget gerne indfanges og tilbage til ejeren. Er det en ægte europæisk ulv, der er indvandret for Nordtyskland, så er den omfattet af EUs habitatdirektiv, og så har vi en forpligtelse til at beskytte den, for så er den fredet. Så det er vigtigt at finde ud af, hvad det er for et dyr. Der er jo ikke nogen grund til at lave en forvaltningsplan for en bortløben hund, siger vildtkonsulent Tommy Hansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.