Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ulv mistænkt for drab på får vest for Holstebro

En fårehyrde fra lammeproducenten Storålam frygter, at en ulv har kostet to af hans får livet.

En fårehyrde har mandag fundet dette får, som han mistænker er blevet offer for et angreb af en ulv. Free/Lammeproducenten Storålam
En fårehyrde har mandag fundet dette får, som han mistænker er blevet offer for et angreb af en ulv. Free/Lammeproducenten Storålam

Holstebro. To får har mistet livet vest for Holstebro, og mistanken rettes nu mod en ulv, der skal befinde sig i området.

De to får blev fundet af fårehyrden Peter Helén fra lammeproducenten Storålam.

- Et får var slået ihjel, og et andet var så dårlig, at jeg måtte skyde det, siger han.

Fårene besigtiges af en ulvekonsulent tirsdag morgen. Hvis det viser sig igen at være en ulv, der er på spil, vil det være tredje gang på få måneder, at får i området mister livet efter angreb fra rovdyret.

I midten af oktober mistede fire får livet ved et ulveangreb ved Idom. I slutningen af november blev fem får dræbt på Kronheden ved Ulfborg.

Naturstyrelsens ulvekyndige har ved begge tilfælde vurderet, at der var tale om ulveangreb. Der er derfor udbetalt erstatning til fårenes ejer.

De to ilde tilredte får fra det seneste angreb blev fundet på Carlsberg Hede ved Idom. Det ligger ved Blæsbjergvej op til hovedvejen mellem Holstebro og Ulfborg.

Fårehyrden gjorde fundet efter en nabo mandag eftermiddag ringede og alarmerede ham om, at der lå et får på marken.

- Så kørte jeg derud. Da jeg kommer derud, kan jeg se, at den er slået ihjel på samme måde, som ved de tidligere angreb. Så samler jeg den op, inden jeg kører ud og ser til de andre dyr på marken, fortæller Peter Helén.

- Der finder jeg to med blod på halsen. Jeg kan høre, at den ene har rigtig svært ved at trække vejret, så den skyder jeg.

Nu skal Storålam og Peter Helén prøve at finde ud af, hvordan de kan forhindre flere får i at tabe livet til rovdyret.

I vintermånederne kan Peter Helén flytte flokkene rundt mellem markerne. Men i takt med sommerens ankomst løber han tør for plads at flytte flokkene rundt mellem.

Derfor overvejer han og Storålam nu, om der skal investeres i et elektrisk hegn. Den løsning vil dog udløse en kamp for lammeproducenten for at få kompensation for indkøbet de mange kilometer elektrisk hegn.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.