Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ulovlig udlejning af 18 sommerhuse udløser millionbøde

Ældre ægtepar fra Sydvestjylland skal betale bøde på knap to millioner kroner for ulovlig sommerhusudlejning.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Et ældre ægtepar fra Sydvestjylland skal betale en bøde på knap to millioner kroner for ulovlig udlejning af sommerhuse.

Vestre Landsret har stadfæstet dommen fra Retten i Esbjerg.

Den ulovlige udlejning skal have fundet sted i årene 2005 til 2012.

Parret skal ifølge anklagemyndigheden have haft indtægter for 12 millioner kroner som følge af udlejningen af op mod 18 sommerhuse.

Husene er beliggende nær den jyske vestkyst ved blandt andet Blåvand og Henne.

Den 76-årige mand og den 71-årige kvinde har afvist at have lejet flere sommerhuse ud, end de måtte.

Derfor ankede parret dommen, der faldt ved byretten i august 2015.

Men landsretten når frem til samme resultat. Det betyder, at kvinden idømmes en bøde på 1,1 million kroner, mens manden skal betale 880.000 kroner.

Vestre Landsret fastsætter samtidig, at parret skal betale løbende tvangsbøder på 10.000 kroner per måned for hvert sommerhus, der udlejes ulovligt.

Under landsrettens behandling kom det frem, at parret har afhændet hovedparten af deres sommerhuse.

Men de har stadig syv huse tilbage. Politiet var før retsmødet forbi nogle af adresserne, og her blev der konstateret aktivitet og tegn på fortsat udlejning.

Reglerne siger, at man må eje alle de sommerhuse, man ønsker. Men man må højst udleje to sommerhuse, og kun hvis man også selv benytter dem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.