Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ukrainer med mange navne dømmes for millionbedrageri

Trods påstand om, at han er blevet forvekslet med sin tvilling, får ukrainer fængsel i fire år og udvisning.

Københavns Byret afviser, at den tiltalte i en stor international bedragerisag er blevet forvekslet med sin tvillingebror (arkivfoto). Free/Per Johansen
Københavns Byret afviser, at den tiltalte i en stor international bedragerisag er blevet forvekslet med sin tvillingebror (arkivfoto). Free/Per Johansen

En ukrainsk mand er fredag idømt fængsel i fire år og udvisning for bestandig, fordi han stjal 90 millioner fra en russisk parfumekonge.

I Københavns Byret har den 46-årige Michael Meyer kæmpet for at overbevise retten om, at han er blevet forvekslet med sin tvillingebror, der står bag forbrydelsen.

Den forklaring køber den juridiske dommer og de to lægdommere dog ikke.

- Vi har både lagt fingeraftrykserklæringen og vidneforklaringer til grund for, at tiltalte er Michael Meyer.

- Det er desuden en skærpende omstændighed, at forbrydelsen er sket i forening med andre, at det drejer sig om et så stort beløb, og at Michael Meyer tidligere er dømt for lignende forhold, siger retsformanden ved domsafsigelsen.

Den langskæggede mand har haft mindst fem forskellige identiteter, før han tog sit nuværende navn.

Meyer kendes skyldig i at bedraget den russiske rigmand Vladimir Nekrasov for 90 millioner kroner tilbage i januar 2007.

Vladimir Nekrasov gik under navnet parfumekongen, da han er indehaver af en russisk pendant til Matas ved navn Arbat Prestige.

Nekrasov oprettede i samarbejde med den svensk-russiske Steve Danneholm skuffeselskabet Arbat Prestige Holding ApS i Danmark.

Samarbejdet gjorde det muligt for Steve Danneholm at udføre den ulovlige manøvre og at støvsuge selskabets konto for godt 90 millioner kroner.

Formuen blev overført til en konto i Riga, der stod i den 46-årige ukrainers navn.

Siden da har både Interpol og Vladimir Nekrasov været i hælene på ukraineren. Han kom først tilbage til Danmark i 2015, da han blev udleveret af Belgien. Der sad han fængslet for hvidvaskning og salg af falsk guld.

Steve Danneholm blev dømt i en separat retssag og fik tre år og fire måneders fængsel af Østre Landsret for sin deltagelse i affæren.

Både Steve Danneholm og Michael Meyer er desuden i en civil retssag dømt til at betale erstatning til Nekrasov.

Den 46-årige anker omgående dommen til frifindelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.