Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ugander udvises af Danmark efter voldtægt af niårig

En 34-årig mand idømmes af Østre Landsret to og et halvt års fængsel samt udvisning for bestandigt.

En 34-årig mand idømmes af Østre Landsret to og et halvt års fængsel samt udvisning for bestandigt. Genrefoto. Free/Kuzmafoto.com
En 34-årig mand idømmes af Østre Landsret to og et halvt års fængsel samt udvisning for bestandigt. Genrefoto. Free/Kuzmafoto.com

Odense. En 34-årig mand fra Uganda fik ikke meget ud af at gå til landsretten i sagen, hvor han var tiltalt for at have voldtaget en blot niårig pige i en lejlighed i Odense 5. september sidste år.

Østre Landsret stadfæster torsdag byrettens dom, der lød på to og et halvt års fængsel samt udvisning for bestandigt, oplyser mandens forsvarer, advokat Bjarne Rasmussen.

Den niårige pige skulle overnatte hos en jævnaldrende dreng i lejligheden. Drengens mor forlod lejligheden om aftenen og overlod pasningen af børnene til manden, som så voldtog pigen.

Manden blev dog frifundet for et enkelt forhold i landsretten. Han var også anklaget efter straffelovens paragraf 223, der lyder således:

- Den, som har samleje med en person under 18 år, der er den skyldiges stedbarn eller plejebarn eller er betroet den pågældende til undervisning eller opdragelse, straffes med fængsel indtil 4 år.

Men retten fandt ikke, at relationen mellem manden og offeret her kunne sidestilles, fortæller forsvarer Bjarne Rasmussen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.