Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uffe Ellemann-Jensen: Trumps vej kan kun føre til yderligere radikalisering

To tidligere danske udenrigsministre er stærkt kritiske over for Trumps midlertidige indrejseforbud. Martin Lidegaard frygter, det kan være med til at splitte verdenssamfundet. På Facebook kalder Anders Samuelsen det for »uklogt at blokere folk fra bestemte lande.«

»Det er en meget farlig vej, Trump her slår ind på. Han sender det signal til Mellemøsten, at USA betragter alle muslimer som jihadister og ekstremister. Det kan kun føre til yderligere radikalisering.«

Det siger tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) i en kommentar til Berlingske på baggrund af det midlertidige indrejseforbud for personer fra syv overvejende muslimske, som USAs præsident Donald Trump har udstedt.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har på Facebook skrevet, at »Trumps beslutning om at blokere folk fra bestemte lande er uklog.«

»Vi skal dømme og møde hinanden som indvider,« skriver han.

Dermed bliver han bakket op af tidligere udenrigsminister og  nuværende udenrigspolitisk ordfører for de Radikale, Martin Lidegaard:

»Det, som Trump gør, er en meget ulykkelige beslutning. Man kan frygte, at det ikke bare splitter familier, men også er med til at splitte verdenssamfundet, hvor USA trækker sig ud af sine forpligtelser,« sige Martin Lidegaard.

Han har svært ved at se, hvad det skulle gavne at nægte de borgere fra de pågældende syv lande indrejse i USA.

»Mig bekendt har der ikke være begået terror på amerikansk jord af mennesker fra de lande, der bliver midlertidigt bliver nægtet indrejse.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.