Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uffe Elbæks personlige rådgiver fratræder sin stilling

Alternativet har været genstand for en del opmærksomhed de seneste uger efter en række interne skandaler. Nu stopper partilederens personlige rådgiver, Mikkel Nørskov, i partiet.

Mikkel Nørskov har været med i Alternativet har været en del af Alternativet fra 2013 og har siden den 7. november været personlig rådgiver for Uffe Elbæk. Nu fratræder han sin stilling og stopper han i partiet. Foto: Sofie Mathiassen
Mikkel Nørskov har været med i Alternativet har været en del af Alternativet fra 2013 og har siden den 7. november været personlig rådgiver for Uffe Elbæk. Nu fratræder han sin stilling og stopper han i partiet. Foto: Sofie Mathiassen

Alternativets partileder Uffe Elbæk mister sin særlige rådgiver, Mikkel Nørskov. Det skriver Jyllands-Posten.

Mikkel Nørskov har meldt ud, at han fratræder sin stilling og stopper i partiet. Det sker efter, at der de seneste uger er kommet fokus på en række interne skandalesager i Alternativet.

Blandt andet er partiet blevet kritiseret for at være for topstyret og at have en for festlig omgangstone.

For eksempel kom det frem i medierne, at en chef i Alternativet i en intern mail opfordrede de ansatte til at sende billeder af deres »pik i slap tilstand«. Billederne skulle bruges til en collage i forbindelse med fejringen af en 100-årsfødselsdag.

En idé, som Uffe Elbæk dengang var med på, men som faldt til jorden igen grundet modstand fra flere af partiets medlemmer.

Derudover er en medarbejder anklaget for at have krænket et medlem af partiet, hvorefter han blev fyret og derefter genansat.

Det var Mikkel Nørskov, der dengang var leder af partiets sekretariat, som genansatte ham.

Nu stopper han altså i partiet som personlig rådgiver og dermed Uffe Elbæks nærmeste medarbejder.

Ingen detaljer om fratrædelsen

René Gade, Alternativets gruppeformand, vil ikke på nuværende tidspunkt oplyse grunden til Mikkel Nørskovs fratrædelse.

Det er derfor ikke tydeligt, om der er tale om en fyring eller en frivillig fratrædelse.

»Jeg vil ikke udtale mig om den enkelte sag. Status nu er bare, at flere års godt samarbejde med Mikkel er opsagt,« siger Rene Gade til Jyllands-Posten.

Først i næste uge er han klar med flere detaljer og resultaterne fra en intern undersøgelse i partiet, der blandt andet omfatter genansættelsen af den anklagede medarbejder.

Onsdag morgen klokken 06:34 skrev René Gade i en Twitter-opdatering, at »enkeltstående ledelsessvigt i sekretariatet var skyld i de få sager«, og at »ny viden de seneste uger har haft relevant konsekvens«.

Læs hele opslaget her:

Den 7. november foretog Alternativet en medarbejderrokade efter intern uro i partiet.

Her fik Mikkel Nørskov stillingen som personlig rådgiver for Uffe Elbæk i stedet for jobbet som sekretariatschef, som han havde haft indtil da.

Men her, få uger efter, fratræder han altså sin nye stilling.

Mikkel Nørskov har været en del af Alternativet, siden partiet blev født i 2013.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.