Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udvisning af asylansøgere forpurres en gang i døgnet

Hver dag må politiet opgive at udvise en asylansøger. Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af nye tal.

Afviste asylansøgere kan slippe for hjemsendelse, hvis de opfører sig på en måde, hvor kaptajnen afviser dem ved gaten. Free/Colourbox
Afviste asylansøgere kan slippe for hjemsendelse, hvis de opfører sig på en måde, hvor kaptajnen afviser dem ved gaten. Free/Colourbox

København. Tal fra Rigspolitiet viser ifølge Jyllands-Posten, at politiet ofte må afbryde en planlagt udvisning af en asylansøger.

Til og med den 23. august i år skete det 172 gange. En af årsagerne er, at asylansøgere kan opføre sig så tumultarisk, at piloten på det pågældende fly nægter at tage dem med.

- Når vi sidder i et almindeligt rutefly, så er det kaptajnen, der har den absolutte myndighed både i forhold til sikkerhed og øvrige passagerer.

- Hvis han siger, at det der, det kan jeg ikke stå inde for, jeg vi gerne bede jer om at stå af, så er vi nødt til det, siger Richard Østerlund la Cour, chef for Udlændinge Center Nordsjælland til Jyllands-Posten.

Tallene er hentet frem, efter en afvist asylansøger fredag fortalte, hvordan han flere gange havde undgået at blive udvist ved at være voldsom i lufthavnen lige før afgang.

Fremgangsmåden med at opføre sig på en måde, hvor kaptajnen ikke vil have en med, har spredt sig hos de afviste asylansøgere

- Asylansøgerne taler jo også sammen, det er klart. De kan fortælle til de andre, at nu er det lykkedes tre gange at undgå en udvisning, fordi de har sat sig til modværge, så spreder det sig som ringe i vandet, siger Richard Østerlund la Cour til avisen.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, vil nu finde ud af, om politiet bruger alle de metoder, til at få afviste asylansøgere på fly, som de har til rådighed.

- Man kan også, selv om det er en dyr løsning, i nogle tilfælde chartre et fly og sende en flok afsted for at gøre det klart for folk, at de måske kan udskyde hjemsendelsen ved at te sig tosset én gang, men på et tidspunkt falder hammeren, siger udlændingeordføreren.

Det sker allerede nu, fortæller Richard Østerlund la Cour, men tilføjer, at almindelige fly altid vil have førsteprioritet af økonomiske grunde.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.