Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udsigt til normal rejsetid over Øresund forsinket

Svensk politi mangler folk. Derfor bliver planen om at foretage grænsekontrol i togene forsinket.

ARKIVFOTO: Svenske betjente gennemfører grænsekontrol
ARKIVFOTO: Svenske betjente gennemfører grænsekontrol

Det var planen, at svensk politi skulle gennemføre grænsekontrol om bord på togene over Øresundsbroen, mens de kører i Sverige.

På den måde ville de rejsende kunne spare tid, fordi de ikke længere skulle vente på at få tjekket deres papirer på Malmø-togstationen Hyllie.

Men svensk politi har ikke nok folk. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT, der henviser til den svenske avis Sydsvenskan.

Det betyder, at togene stadig vil stoppe og holde stille, mens politiet gennemfører kontrollen. Og pendlere, der tager til Sverige hver dag, må derfor indstille sig på stadig at have forlænget rejsetid.

»Det er et spørgsmål, der lever. Men i øjeblikket findes der ikke personaleressourcer til en ny form for grænsekontrol,« siger Ewa-Gun Westford, talsmand for politiet, til avisen ifølge TT.

For en uge siden ophørte kravet om, at trafikselskaber skulle kontrollere folks id på rejser over Øresund med tog, busser og færger.

Men for at kompensere for de fjernede id-kontroller ville den svenske regering have skærpet grænsekontrollen.

Det kommer fortsat til at ske, når togene holder stille, og ikke mens de kører. Det er dermed et tilbageslag for øresundspendlere, som stadig har forlænget rejsetid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.